ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λιβύη: Δεκατρείς μετανάστες νεκροί μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο

Προσπάθησαν να φθάσουν διά θαλάσσης στην Ευρώπη

ΠΗΓΗ: skai.gr

Δεκατρείς μετανάστες πέθαναν από ασφυξία μέσα στο εμπορευματοκιβώτιο με το οποίο ένα φορτηγό τους μετέφερε προς μια παραλία της δυτικής Λιβύης προκειμένου να προσπαθήσουν να φθάσουν διά θαλάσσης στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα η λιβυκή Ερυθρή Ημισέληνος.

Η τραγωδία προστέθηκε σε μια σειρά πολύνεκρων συμβάντων με θύματα παράτυπους μετανάστες από χώρες της Αφρικής ή της Μέσης Ανατολής που αναχωρούν από τη Λιβύη, μια χώρα όπου επικρατεί χάος, με την ελπίδα να φθάσουν στην Ευρώπη, όπου ονειρεύονται πως τους περιμένει καλύτερη ζωή.

Την Τρίτη, συνολικά 69 παράτυποι μετανάστες ανακαλύφθηκαν στο εσωτερικό ενός εμπορευματοκιβωτίου που μεταφερόταν από φορτηγό καθώς προσπαθούσαν να φθάσουν στην παραλία της Χομς, μιας πόλης 115 χλμ. από την πρωτεύουσα Τρίπολη.

Οι δεκατρείς από αυτούς, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, ήταν νεκροί. Νεκροί και ζωντανοί μεταφέρθηκαν στο κέντρο κράτησης της Χομς, διευκρίνισε στη σελίδα της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook το παράρτημα της λιβυκής Ερυθρής Ημισελήνου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση