ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άλεκ Μπάλντουιν: Οι διαφορές των πραγματικών πυρομαχικών με τα άσφαιρα

Πόσο ακίνδυνα είναι τα άσφαιρα που χρησιμοποιούνται στις ταινίες; Το ΤΙΜΕ παρουσιάζει γράφημα με τις διαφορές με τα πραγματικά πυρομαχικά

Kathimerini.gr

Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη από την τραγωδία που σημειώθηκε στα γυρίσματα της ταινίας Rust, όταν το όπλο που κρατούσε ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η διευθύντρια φωτογραφίας του φιλμ και να τραυματιστεί ο σκηνοθέτης.

Πώς όμως μπορεί κάποιος να τραυματιστεί ή ακόμη και να χάσει τη ζωή του από άσφαιρα; Το ΤΙΜΕ παρουσιάζει γράφημα με τις διαφορές μεταξύ πραγματικών πυρομαχικών και άσφαιρων. Μια σφαίρα αποτελείται από το φυσίγγιο, στο οποίο περιέχεται το προωθητικό γέμισμα (πυρίτιδα). Στην άκρη του φυσιγγίου βρίσκεται η βολίδα. Με το πάτημα της σκανδάλης πυροδοτείται το προωθητικό γέμισμα, το οποίο με τη σειρά του δίνει την ώθηση για την εκτόξευση της βολίδας από την κάννη.

Η διαφορά με τα άσφαιρα είναι ότι στη θέση της βολίδας, στην άκρη του φυσιγγίου βρίσκεται μια τάπα, συνήθως από βαμβάκι ή χαρτί.

Η πυροδότηση ενός άσφαιρου φυσιγγίου μοιάζει με ενός πραγματικού: κάνει τον ίδιο ήχο, το όπλο έχει την ίδια ανάκρουση,ενώ υπάρχει η ίδια λάμψη κατά την εκπυρσοκρότηση.
Σύμφωνα με το BBC, τα στούντιο αυξάνουν την ποσότητα της πυρίτιδας ώστε το οπτικό αποτέλεσμα της εκπυρσοκρότησης να είναι πιο ετυπωσιακό.

Ξύπνησαν μνήμες από τον χαμό του Μπράντον Λι

Τον Μάρτιο του 1993, ο 27χρονος ηθοποιός Μπράντον Λι, ο γιος του αστέρα των ταινιών πολεμικών τεχνών Μπρους Λι, σκοτώθηκε από σφαίρα κατά τη διάρκεια του γυρίσματος της ταινίας The Crow. Το όπλο είχε γεμιστεί με άσφαιρα, αλλά η αυτοψία έδειξε πως ο ηθοποιός χτυπήθηκε από σφαίρα 0,44 μπλοκαρισμένη μέσα στην κάννη που βλήθηκε όταν συμπρωταγωνιστής τράβηξε τη σκανδάλη, χτυπώντας τον στην κοιλιακή χώρα. Η έρευνα που διενεργήθηκε κατέληξε στο ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία από «αμέλεια».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση