ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο προσκήνιο οι σκοτεινές κινήσεις και συναλλαγές του Ερντογάν

Νέες αποκαλύψεις-φωτιά από τον Τούρκο μαφιόζο

Ο γνωστός Τούρκος άνθρωπος της νύχτας «χτύπησε» χθες με ένατη ανάρτηση στο «Youtube», στην οποία προχωρά σε σημαντικές αποκαλύψεις που αφορούν την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Σεντάτ Πεκέρ ισχυρίζεται ότι η τουρκική κυβέρνηση ζήτησε από τον ίδιο να περιορίσει τις αποκαλύψεις του ενόψει της συνάντησης των Προέδρων των ΗΠΑ και της Τουρκίας έτσι ώστε να μην βρεθεί σε δύσκολη θέση ο κ. Ερντογάν στο κρίσιμο ραντεβού του με τον Τζο Μπάϊντεν.

Στην ανάλυση των χθεσινών αποκαλύψεων του κ. Πεκέρ ξεχωρίζουν τρία σημεία. Ο Τούρκος μαφιόζος δίνει στην δημοσιότητα πληροφορίες που αφορούν τις στενές σχέσεις ενός ατόμου που καταζητείται από τις τουρκικές αρχές για ξέπλυμα μαύρου χρήματος με το τουρκικό Προεδρικό. Επίσης, δηλώνει ότι χρηματοδοτεί υψηλόβαθμο στέλεχος του τουρκικού κυβερνωντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ). Τέλος, ρίχνει φως στον τρόπο με τον οποίο έθεσε υπό τον έλεγχο της η τουρκική κυβέρνηση τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η Υπόθεση Κορκμάζ

Σύμφωνα με την τουρκική αντιπολιτευόμενη ενημερωτική ιστοσελίδα «Ντουβάρ» ο κ. Πέκερ στην νέα του ανάρτηση αναφέρει ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού ζήτησε από μεγιστάνα επιχειρήσεων, στον Σεζγκίν Μπαράν Κορκμάζ, ο οποίος επί του παρόντος καταζητείται από τις τουρκικές αρχές για ξέπλυμα χρήματος, να διαφύγει από την Τουρκία για να αποφύγει τη δίωξη.
Οι κ. Κορκμάζ και κ. Σοϊλού είχαν συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών και εκεί ο επιχειρηματίας ενημερώθηκε για έρευνα που ξεκίνησε για το πρόσωπο του. Σύμφωνα με τον κ. Πέκερ, ο Ρεσούλ Χόλογλου, ο οποίος αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας αρμόδιος για το οργανωμένο έγκλημα, τηλεφώνησε τον κ. Κορκμάζ στις 4 Δεκεμβρίου 2020 και τον προσκάλεσε στο υπουργείο Εσωτερικών. Η συνάντηση διήρκεσε δύο ώρες.

Σκοτεινές συναλλαγές

Ο κ. Πέκερ ισχυρίζεται ότι μια συναλλαγή χρημάτων αξίας 45 εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ του κ. Κορκμάζ και ενός επιχειρηματία βρέθηκε στο τραπέζι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναφέροντας ότι ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν ενήμερος για το όλο ζήτημα.

Η εν λόγω χρηματική συναλλαγή αφορά την αγορά της «Silcolux» με έδρα το Λουξεμβούργο τον Σεπτέμβριο του 2020. Μέσω αυτής της αγοράς, ο κ. Κορκμάζ κατέληξε να κατέχει το 45 τοις εκατό των μετοχών της εταιρίας «Kıraça» και το 28,5 τοις εκατό της «Karsan Automotive». Η τελευταία εταιρία πρωταγωνιστεί στην σύμπραξη τουρκικών εταιριών που με εντολή της κυβέρνησης Ερντογάν επιχειρούν να παράγουν το νέο εγχώριο αυτοκίνητο της Τουρκίας.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Πεκέρ, στα τέλη του 2020 ο κ. Κορκμάζ κλήθηκε να επιστρέψει τις προαναφερόμενες μετοχές σε χαμηλότερη τιμή από την περίοδο της πρώτης πώλησης. Για την όλη συναλλαγή διαμεσολάβησε το τουρκικό Προεδρικό και ο ΥΠΕΣ Σοϊλού. Ο κ. Κορκμάζ τελικά πώλησε τις μετοχές του λίγο μετά την μετάβαση του στο εξωτερικό.

Η Υπόθεση Κιουλούν

Στα πλαίσια των νέων ανακαλύψεων του, ο κ. Πεκέρ εστίασε και στην υπόθεση της χρηματοδότησης Τούρκων πολιτικών από το οργανωμένο έγκλημα.

Στο ένατο βίντεο του, ο κ. Πεκέρ ισχυρίστηκε ότι ο βουλευτής του AKP Μετίν Κιουλούνκ, του ζήτησε να μην δημοσιεύσει βίντεο πριν από τη συνάντηση του κ. Ερντογάν με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στις 14 Ιουνίου.

Πρόκειται για νομοθέτη του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στον Πρόεδρο Ερντογάν και για τον οποίον υπάρχουν υποψίες ότι λαμβάνει μηνιαία χρηματική αμοιβή από τον κ. Πεκέρ.

Ο κ. Κιουλούν πρωταγωνίστησε την νύχτα του αποτυχημένου πραξικοπήματος κινητοποιώντας τα κομματικά όργανα στην Κωνσταντινούπολη.

Ο έλεγχος των τουρκικών ΜΜΕ

Χθες ο κ. Πεκέρ αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα κατάφερε να ελέγχει τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Συγκεκριμένα, ένας άλλος ισχυρισμός στο ένατο βίντεο του κ. Πεκέρ αφορά την φιλοκυβερνητική εταιρία «Demirören Holding», η οποία αγόρασε τα μέσα ενημέρωσης του Ομίλου «Doğan» το 2018.

Ο κ. Πεκέρ επισημάνει ότι η οργάνωσή του πραγματοποίησε επίθεση στο κτίριο της εφημερίδας «Hürriyet» το 2015 κατόπιν αιτήματος ενός βουλευτή του ΑΚΡ, προκειμένου να υποχρεώσει τον τότε ιδιοκτήτη Αϊντίν Ντογάν να πουλήσει τα περιουσιακά του στοιχεία.

Δημοσιεύματα κατά την περίοδο της εξαγοράς του Ομίλου «Doğan» ανέφεραν ότι η εταιρία «Demirören» έλαβε δάνειο αξίας 750 εκατομμυρίων δολαρίων από την δημόσιων συμφερόντων τουρκική τράπεζα «Ziraat Bank». Σύμφωνα με τον κ. Πεκέρ αυτό το δάνειο δεν ξεπληρώθηκε ποτέ.

Ο αρχηγός του Ομίλου «Doğan», ο Γιλντιρίμ Ντεμίρορεν διατηρεί στενές σχέσεις με την κυβέρνηση Ερντογάν και πριν από λίγα χρόνια ήταν Πρόεδρος της τουρκικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Επίσης, υπήρξε Πρόεδρος της ιστορικής Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση