ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναβάλλεται η σύνοδος Κίνας- ΕΕ λόγω του κορωνοϊού

Αναβλήθηκε η σύνοδος μεταξύ ΕΕ και Κίνας που ήταν προγραμματισμένη για τα τέλη Μαρτίου εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

ΑΜΠΕ

Αναβλήθηκε η σύνοδος μεταξύ ΕΕ και Κίνας που ήταν προγραμματισμένη για τα τέλη Μαρτίου εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Κίνα δεν είχε ανακοινώσει ποτέ δημοσίως την ακριβή ημερομηνία της συνάντησης του πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, όμως Ευρωπαίοι διπλωμάτες είχαν δηλώσει πως είχε συμφωνηθεί η 30ή και η 31η Μαρτίου για τη διεξαγωγή της συνόδου.

«Η ΕΕ και η Κίνα αποφάσισαν από κοινού ότι η σύνοδος κορυφής ΕΕ-Κίνας δεν θα πραγματοποιηθεί προς το παρόν, προκειμένου να επιτραπεί και στις δύο πλευρές να επικεντρωθούν στην απάντηση στην πανδημία COVID-19», επεσήμανε εκπρόσωπος της ΕΕ.

«Οι δύο πλευρές θα παραμείνουν σε επαφή για να συμφωνήσουν μια άλλη ημερομηνία, μόλις αρχίσει να ομαλοποιείται η κατάσταση», πρόσθεσε.

Η σύνοδος θα διεξαγόταν στο Πεκίνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση