ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αστυνομική έρευνα στο Βρετανικό Μουσείο: Αναφορές για εξαφανισμένους θησαυρούς

Η βρετανική αστυνομία διεξάγει έρευνα μετά την αναφορά για θησαυρούς που «λείπουν, εκλάπησαν ή καταστράφηκαν»

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Το Βρετανικό Μουσείο απέλυσε υπάλληλό του εν μέσω αναφορών για «εξαφανισμένους» θησαυρούς.

Οπως μετέδωσε το BBC, η αστυνομία διεξάγει έρευνα μετά την αναφορά για θησαυρούς που «λείπουν, εκλάπησαν ή καταστράφηκαν».

Στη λίστα των εκθεμάτων που φέρεται να έχουν κλαπεί ή να έχουν υποστεί ζημιές, είναι χρυσά αντικείμενα, κοσμήματα, πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι.

Στην πρώτη επίσημη αντίδραση, ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Χάρτγουιγκ Φίσερ δήλωσε ότι ο οργανισμός «έβαλε τέλος σε αυτό».

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο περιστατικό. Ξέρω ότι μιλάω εκ μέρους όλων των συναδέλφων όταν λέω ότι αντιμετωπίζουμε με απόλυτη σοβαρότητα τη διασφάλιση όλων των αντικειμένων που βρίσκονται υπό τη φροντίδα μας», πρόσθεσε ο Φίσερ.

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Οσμπορν έκανε λόγο για κλεμμένα αντικείμενα. «Οι διαχειριστές του Βρετανικού Μουσείου ανησύχησαν εξαιρετικά όταν μάθαμε, νωρίτερα φέτος, ότι αντικείμενα της συλλογής είχαν κλαπεί».

«Καλέσαμε την αστυνομία, εφαρμόσαμε έκτακτα μέτρα για την αύξηση της ασφάλειας, προχωρήσαμε σε ανεξάρτητη επανεξέταση για το τι συνέβη και τα διδάγματα που πρέπει να αντλήσουμε. Εξαντλήσαμε τις πειθαρχικές δυνατότητες μας ως προς το άτομο που θεωρούμε υπεύθυνο».

Το μουσείο διαμηνύει ότι θα ληφθούν νομικά μέτρα κατά του μέλους του προσωπικού που απολύθηκε.

Η υπηρεσία καταπολέμησης του Οικονομικού Εγκλήματος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας διεξάγει έρευνα, ενώ και το Βρετανικό Μουσείο επανεξετάζει τα μέτρα ασφαλείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση