ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

BBC: Αποδείξεις για βιασμούς και ακρωτηριασμούς γυναικών από τη Χαμάς

Κατά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Το BBC μεταδίδει πως έχει στην κατοχή του οπτικοακουστικό υλικό που αποδεικνύει βιασμούς, σεξουαλική βία και ακρωτηριασμό γυναικών κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, αρκετοί άνθρωποι που συμμετείχαν στη συλλογή και ταυτοποίηση των πτωμάτων όσων σκοτώθηκαν στην επίθεση κατήγγειλαν πολλαπλά σημάδια σεξουαλικών επιθέσεων, όπως σπασμένες λεκάνες, μώλωπες και κοψίματα. Τα θύματα ήταν από παιδιά και έφηβοι μέχρι συνταξιούχοι.

Η βιντεοσκοπημένη μαρτυρία ενός αυτόπτη μάρτυρα στο μουσικό φεστιβάλ της Nova, που παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους από την ισραηλινή αστυνομία, περιγράφει λεπτομερώς τον ομαδικό βιασμό, τον ακρωτηριασμό και την εκτέλεση ενός θύματος.

Βίντεο με γυμνές και αιμόφυρτες γυναίκες που βιντεοσκοπήθηκαν από τη Χαμάς την ημέρα της επίθεσης, καθώς και φωτογραφίες πτωμάτων που ελήφθησαν στους χώρους μετά, υποδηλώνουν ότι οι γυναίκες αποτέλεσαν σεξουαλικό στόχο των επιτιθέμενων, σημειώνει το BBC. Στις φωτογραφίες αποτυπώνονται ημίγυμνα σώματα γυναικών με σκισμένα ρούχα και σημάδια τραυματισμού.

Παράλληλα, η αστυνομία έδειξε κεκλεισμένων των θυρών σε δημοσιογράφους μαρτυρία μιας γυναίκας που βρισκόταν στον χώρο του φεστιβάλ Nova κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Περιγράφει ότι είδε μαχητές της Χαμάς να προχωρούν σε ομαδικό βιασμό γυναίκας, πριν τη σκοτώσουν.

Ελάχιστα θύματα πιστεύεται ότι επέζησαν για να διηγηθούν τις δικές τους ιστορίες. Οι τελευταίες τους στιγμές περιγράφονται από επιζώντες, άτομα που συνέλεξαν πτώματα και προσωπικό νεκροτομείων. Η Ισραηλινή υπουργός Ενδυνάμωσης των Γυναικών, Μέι Γκολάν δήλωσε στο BBC ότι τα λίγα θύματα βιασμού που επέζησαν από τις επιθέσεις λαμβάνουν επί του παρόντος ψυχιατρική θεραπεία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση