ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

BBC: Πάνω από 900 άνδρες επίλεκτων μονάδων του ρωσικού στρατού σκοτώθηκαν στην Ουκρανία

Σύμφωνα με εκτιμήσεις Δυτικών και Ρώσων εμπειρογνωμόνων, τα ρωσικά στρατεύματα αποδείχθηκε ότι δεν ήταν έτοιμα για να πραγματοποιήσουν επιθετικές ενέργειες

Kathimerini.gr

Σε διάστημα έξι μηνών, ο ρωσικός στρατός έχασε στην Ουκρανία χιλιάδες στρατιωτικούς. Οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των Ρώσων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία ποικίλουν, αλλά σημασία δεν έχει μόνο ο συνολικός αριθμός των στρατιωτικών που σκοτώθηκαν, αλλά ποιοι συγκεκριμένα σκοτώθηκαν και ποιοι είναι αυτοί, γράφει στο ερευνητικό της ρεπορτάζ η ρωσική υπηρεσία του BBC, η οποία επικαλούμενη Δυτικούς και Ρώσους εμπειρογνώμονες επισημαίνει ότι κατάφερε να τεκμηριώσει ότι η Ρωσία έχασε περισσότερους από 900 άνδρες των επίλεκτων μονάδων, για την εκπαίδευση των οποίων χρειάσθηκαν χρόνια προσπαθειών και δαπάνες εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τόσο Δυτικών όσο και Ρώσων εμπειρογνωμόνων, τα στρατεύματα του ρωσικού στρατού αποδείχθηκε ότι δεν ήταν έτοιμα για να πραγματοποιήσουν επιθετικές ενέργειες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, στόχοι που συνήθως ανατίθενται στο πεζικό προς επίτευξη έπρεπε να τους υλοποιήσουν τμήματα των ειδικών δυνάμεων, των πεζοναυτών και των αλεξιπτωτιστών.

Τα τμήματα αυτά που κατά παράδοση θεωρούνται οι επίλεκτες μονάδες του ρωσικού στρατού, είχαν αισθητές απώλειες στο διάστημα των έξι μηνών που διαρκεί η εισβολή στην Ουκρανία. Επίσης σκοτώθηκαν δεκάδες πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, η αντικατάσταση όλων αυτών των ανδρών των επίλεκτων δυνάμεων της Ρωσίας θα είναι προβληματική.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα της ρωσικής υπηρεσίας του BBC, οι απώλειες των επίλεκτων αυτών μονάδων είναι οι εξής: σκοτώθηκαν 337 πεζοναύτες, 245 άνδρες των ειδικών τμημάτων της Ρωσικής Εθνικής Φρουράς, 151 άνδρες των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών (GRU), 144 άνδρες που αποτελούσαν δύο επίλεκτα συντάγματα του υπουργείου Εσωτερικών, 67 πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας και 20 άνδρες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας (FSO).

Το BBC επισημαίνει ότι τα στοιχεία για τις απώλειες αυτές παρατίθενται με βάση των κατάλογο των επιβεβαιωμένων θανάτων στρατιωτικών, τον οποίο το BBC καταρτίζει σε συνεργασία με τον ιστότοπο Mediazona (στη Ρωσία εντάσσεται στον κατάλογο των «ΜΜΕ-ξένος πράκτορας») και ομάδα εθελοντών που αντλούν στοιχεία από ανοιχτές πηγές.
Πηγή : ΑΠΕ – ΜΠΕ, BBC (ρωσική υπηρεσία)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Δεύτερες σκέψεις της Αγκυρας για το πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών. Η ψαλίδα ανάμεσα στις αεροπορικές δυνάμεις Ελλάδας ...
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ