ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του Σλοβάκου πρωθυπουργού Φίτσο

Ο Φίτσο δέχτηκε τέσσερις σφαίρες τη στιγμή που χαιρετούσε υποστηρικτές του σε κυβερνητική συγκέντρωση σε πόλη της κεντρικής Σλοβακίας στις 15 Μαΐου

Kathimerini.gr

Η κατάσταση του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, μετά την απόπειρα δολοφονίας του νωρίτερα αυτό το μήνα, βελτιώνεται, όπως ανέφεραν σήμερα Δευτέρα κυβερνητικές και νοσοκομειακές πηγές.

Δράστης επιτέθηκε από κοντινή απόσταση στον Φίτσο, ο οποίος δέχτηκε τέσσερις σφαίρες, τη στιγμή που χαιρετούσε υποστηρικτές του σε κυβερνητική συγκέντρωση στην πόλη Χάντλοβα της κεντρικής Σλοβακίας στις 15 Μαΐου.

Ο 59χρονος Φίτσο, χτυπήθηκε στην κοιλιά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Υποβλήθηκε αμέσως σε χειρουργική επέμβαση διάρκειας άνω των πέντε ωρών και σε ακόμη μία επέμβαση δύο ημέρες αργότερα.

Εκτοτε η κατάστασή του βελτιώνεται, όπως ανακοίνωσε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο F.D. Roosevelt στο πλαίσιο καθημερινής ενημέρωσης, κάτι που οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν νωρίτερα σήμερα.

«Με βάση τα αποτελέσματα των εξετάσεων, η σημερινή συνεδρίαση του ιατρικού συμβουλίου επιβεβαίωσε τη σταδιακή βελτίωση της κατάστασης της υγείας του πρωθυπουργού», ανέφερε η κυβέρνηση χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

Πολιτική πόλωση

Η επίθεση, η πρώτη μεγάλη απόπειρα δολοφονίας εναντίον Ευρωπαίου πολιτικού ηγέτη μέσα σε περισσότερα από 20 χρόνια, υπογράμμισε τη βαθιά πολιτική πόλωση στη σλοβακική κοινωνία.

Η αστυνομία συνέλαβε επί τόπου τον δράστη της επίθεσης. Οι εισαγγελείς απήγγειλαν αργότερα κατηγορίες εναντίον του για φόνο εκ προμελέτης και δικαστήριο διέταξε την προφυλάκισή του.

Ο 71χρονος άνδρας ανέφερε, μιλώντας στο δικαστήριο, ότι ήθελε να βλάψει, και όχι να σκοτώσει, τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας επειδή διαφωνούσε με την κυβερνητική πολιτική, και χρησιμοποίησε όπλο που κατείχε για περισσότερα από 30 χρόνια, όπως προκύπτει από δικαστικό έγγραφο.

Με πληροφορίες από Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση