ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Bloomberg: «Ναι» Γερμανίας σε σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Η Ε.Ε. επεξεργάζεται επί του παρόντος ένα έκτο πακέτο κυρώσεων. Διαβουλεύσεις μεταξύ των κρατών μελών αναμένεται να πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες

Kathimerini.gr

Η Γερμανία είναι έτοιμη να υποστηρίξει μια σταδιακή απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, με φόντο τη διακοπή των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς Πολωνία και Βουλγαρία.

Το Βερολίνο θα υποστήριζε μια σταδιακή απαγόρευση αντί για άλλες επιλογές που έχουν πέσει το τραπέζι, όπως το ανώτατο όριο τιμών ή μηχανισμοί πληρωμής για παρακράτηση μέρους των εσόδων της Μόσχας, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο. Η απαγόρευση θα πρέπει επίσης να έρθει με μια μεταβατική περίοδο, κατά τις ίδιες πηγές.

Η Ε.Ε. επεξεργάζεται επί του παρόντος ένα έκτο πακέτο κυρώσεων. Διαβουλεύσεις μεταξύ των κρατών μελών αναμένεται να πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Οι όποιες επίσημες προτάσεις θα μπορούσαν να υποβληθούν προς έγκριση από την επόμενη εβδομάδα. Η τελική απόφαση σχετικά με τον ακριβή μηχανισμό με τον οποίο η Ε.Ε. θα στοχεύσει το ρωσικό πετρέλαιο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Με φόντο τις ανακοινώσεις για την αποστολή δυτικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, ανακύπτουν μια σειρά από πολύ πρακτικά ερωτήματα ...
 |  ΚΟΣΜΟΣ