ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βόρεια Κορέα: Απειλές για «άνευ προηγουμένου» στρατιωτική απάντηση

Οργή στην Πιονγκγιάνγκ για τα κοινά αμερικανικά και νοτιοκορεατικά γυμνάσια

ΠΗΓΗ: Reuters

Η Βόρεια Κορέα απείλησε την Παρασκευή με μια «άνευ προηγουμένου επίμονη, ισχυρή» απάντηση καθώς η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται για ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις ως μέρος των προσπαθειών για την απόκρουση των αυξανόμενων πυρηνικών και πυραυλικών απειλών του Βορρά.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Βορρά κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι πυροδοτούν την ένταση και ότι χρησιμοποιούν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως «εργαλείο παράνομης εχθρικής πολιτικής» για να πιέσουν την Πιονγκγιάνγκ.

Η Βόρεια Κορέα «απέφυγε οποιαδήποτε ειδική στρατιωτική ενέργεια» φέτος εκτός από τακτικές δραστηριότητες, αλλά οι προγραμματισμένες ασκήσεις των συμμάχων θα δημιουργήσουν μια «σοβαρή δίνη κλιμάκωσης της έντασης», ανέφερε το υπουργείο.

«Αν είναι η επιλογή των ΗΠΑ να δείξουν τους μυς τους και να αντιμετωπίσουν τα πάντα με μύες, το ίδιο ισχύει και για την επιλογή της Βόρειας Κορέας», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση που μεταδόθηκε από το κρατικό μέσο KCNA.

Το υπουργείο χρησιμοποίησε το ακρωνύμιο της επίσημης ονομασίας της χώρας, Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας: «Σε περίπτωση που οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα εφαρμόσουν το ήδη ανακοινωθέν σχέδιό τους για στρατιωτικές ασκήσεις, τις οποίες η ΛΔΚ… θεωρεί προετοιμασία για επιθετικό πόλεμο, θα αντιμετωπίσουν πρωτοφανώς επίμονες και ισχυρές αντενέργειες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Δεύτερες σκέψεις της Αγκυρας για το πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών. Η ψαλίδα ανάμεσα στις αεροπορικές δυνάμεις Ελλάδας ...
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ
Καλώς ήρθατε στο club! Στην Ευρώπη, όπου τα συστήματα απλής αναλογικής κυριαρχούν, ένα Κοινοβούλιο χωρίς απόλυτη πλειοψηφία ...
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ