ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βρετανία: Κατά 15% μεγαλύτερος σε σχέση με τα μέχρι τώρα στοιχεία ο πραγματικός αριθμός θανάτων

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι 6.235 άνθρωποι πέθαναν στην Αγγλία και την Ουαλία ως τις 3 Απριλίου με κάποια αναφορά στην COVID-19 στα πιστοποιητικά θανάτου τους.

Newsroom Κ, Αθήνα

Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών λόγω του κορωνοϊού στη Βρετανία ενδέχεται να είναι κατά περίπου 15% μεγαλύτερος σε σχέση με τα μέχρι τώρα επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με νέο, ευρύτερο απολογισμό που δημοσιεύθηκε σήμερα στον οποίο περιλαμβάνονται οι θάνατοι που σημειώθηκαν στην κοινότητα, για παράδειγμα σε οίκους ευγηρίας.

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι 6.235 άνθρωποι πέθαναν στην Αγγλία και την Ουαλία ως τις 3 Απριλίου με κάποια αναφορά στην COVID-19 στα πιστοποιητικά θανάτου τους.

«Όταν κοιτάμε τα στοιχεία για την Αγγλία, ο αριθμός είναι κατά 15% μεγαλύτερος από αυτόν του NHS (του εθνικού συστήματος υγείας της Βρετανίας) καθώς περιλαμβάνει όλα τα πιστοποιητικά θανάτου στα οποία αναφέρεται η covid-19, περιλαμβανομένων των πιθανών κρουσμάτων της covid-19, αλλά και τους θανάτους στην κοινότητα», δήλωσε ο στατιστικολόγος Νικ Στράιπ.

Σε αντίθεση με τα ημερήσια στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η βρετανική κυβέρνηση και στα οποία αναφέρονται μόνο οι θάνατοι στα νοσοκομεία, οι σημερινοί αριθμοί περιλαμβάνουν τους θανάτους που καταγράφηκαν στην κοινότητα, όπως για παράδειγμα σε οίκους ευγηρίας.

Στο Λονδίνο σχεδόν οι μισοί θάνατοι (46,6%) που καταγράφηκαν την 14η εβδομάδα του έτους είχαν κάποια σχέση με την COVID-19, επεσήμανε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Την εβδομάδα ως την 3η Απριλίου τα πιστοποιητικά θανάτου με κάποια αναφορά στον κορονοϊό αποτελούσαν το 21,1% του συνόλου σε σχέση με το 4,8% την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα για τη Βρετανία, συνολικά 11.329 άνθρωποι είχαν πεθάνει ως την Κυριακή στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) στα νοσοκομεία αφού είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

#PoliticsBlog Το νέο Υπουργικό και τα σενάρια για 3η θητεία του Νίκαρου

«Επι εποχης Τασου ο Νικαρος δηλωνε οτι δεν επιθυμει να ειναι Προεδρος ενος κρατους με συνορα στο Ληδρα ...»
Γιωργος Χ  |  07:47

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X