ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βρετανία: Προειδοποιήσεις για διακοπές ηλεκτροδότησης τον χειμώνα

Kathimerini.gr

Η Βρετανία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει διακοπές ρεύματος σε σπίτια και επιχειρήσεις αυτόν τον χειμώνα, εάν δεν καταφέρει να εισάγει ηλεκτρική ενέργεια από την Ευρώπη και να εξασφαλίσει επαρκή ποσότητα φυσικού αερίου προκειμένου να τροφοδοτηθούν οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούν με αέριο, προειδοποίησε σήμερα η εταιρεία που διαχειρίζεται το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε άρθρο της στην εφημερίδα «The Times», η Λιζ Τρας, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις στο εσωτερικό της χώρας, ανέφερε ότι στην πρώτη διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (EPC) η κυβέρνησή της θα ταχθεί υπέρ της ενότητας για την ενεργειακή ασφάλεια.

Την Τρίτη, η πρωθυπουργός της Βρετανίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο σύναψης μακροπρόθεσμων συμβάσεων προμήθειας ενέργειας με άλλες χώρες. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι προς το παρόν «δεν έχει υπογραφεί καμία συμφωνία».

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης, όταν του ζητήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ενεργειακή στρατηγική της Βρετανίας, απάντησε: «Η νέα “taskforce” για την προμήθειας ενέργειας έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με εγχώριους και διεθνείς προμηθευτές για τη σύναψη μακροπρόθεσμων συμβάσεων με στόχο τη μείωση της τιμής που χρεώνουν για την ενέργεια και την βελτίωση της ενεργειακής ανθεκτικότητας του Ηνωμένου Βασιλείου».

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις διαπραγματεύσεις θα δοθούν εν ευθέτω χρόνω, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

Το νορβηγικό υπουργείο Πετρελαίου και Ενέργειας σημείωσε πως «δεν έχουν υπάρξει συνομιλίες μεταξύ των νορβηγικών και βρετανικών αρχών σχετικά με την πώληση φυσικού αερίου», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως έχουν γίνει συζητήσεις με ενεργειακές εταιρείες.
Με πληροφορίες από Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση