ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βρετανία: Το Νο2 των Εργατικών ερευνάται για «παραβίαση εκλογικού νόμου»

Βουλευτές κατηγορούν την Αντζελα Ρέινερ ότι έδωσε λανθασμένες πληροφορίες όταν πουλήθηκε το σπίτι της, προκειμένου να αποφύγει να πληρώσει φόρους.

Kathimerini.gr

Η αστυνομία της Βρετανίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ερευνά κατηγορίες περί παραβίασης του εκλογικού νόμου πριν από μια δεκαετία, εκ μέρους της Αντζελα Ρέινερ, της «υπ’ αριθμόν 2» του Εργατικού κόμματος.

Συντηρητικοί βουλευτές κατηγορούν τη Ρέινερ ότι έδωσε λανθασμένες πληροφορίες όταν πουλήθηκε το σπίτι της στο Μάντσεστερ, το 2015, προκειμένου να αποφύγει να πληρώσει φόρους. Σύμφωνα με τους ίδιους, είχε δηλώσει ότι το σπίτι εκείνο ήταν η πρώτη κατοικία της, ενώ στην πραγματικότητα ζούσε στο σπίτι του συζύγου της.

Η 44χρονη Αντζελα Ρέινερ αρνείται ότι παραβίασε τον νόμο και κατηγορεί τους Συντηρητικούς ότι «κατασκεύασαν» την κατηγορία, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές στις οποίες το Εργατικό κόμμα εμφανίζεται ως το μεγάλο φαβορί.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ αρχικά δήλωνε ότι δεν θα ερευνήσει το θέμα, ωστόσο άλλαξε γνώμη αφού έλαβε μια καταγγελία από τον Τζέιμς Ντάλι, αντιπρόεδρο των Συντηρητικών, στην οποία υποστήριζε, επικαλούμενος γείτονές της, ότι η Ρέινερ δεν ζούσε πλέον στο σπίτι που πουλήθηκε.

Ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ δήλωσε «πεπεισμένος» ότι η Ρέινερ δεν παραβίασε τους εκλογικούς κανόνες και εξέφρασε την ελπίδα ότι η έρευνα θα αποδείξει την αθωότητά της. Αρνήθηκε όμως να πει αν η Ρέινερ θα πρέπει να παραιτηθεί στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι παραβίασε τον νόμο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Τι αναμένουμε μετά το αεροπορικό ατύχημα στο οποίο έχασε την ζωή του ο Πρόεδρος του Ιράν, Ιμπραχίμ Ραϊσί
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΚΟΣΜΟΣ