ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Covid: Πώς η κάθε χώρα αντιμετωπίζει τους ανεμβολίαστους πολίτες

Πρόστιμα και απαγορεύσεις

Money Review

Στη μάχη του δ’ κύματος της πανδημίας έχει ριχθεί η Ευρώπη, η οποία καλείται να αντιμετωπίσει αφενός τα υψηλά επίπεδα των νέων μολύνσεων, αφετέρου το επίμονα σημαντικό ποσοστό των ανεμβολίαστων πολιτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κάθε χώρα της Γηραιάς Ηπείρου λαμβάνει έκτακτα μέτρα για να θωρακίσει το σύστημα υγείας και να διασφαλίσει ότι θα ζήσουμε μία όσο το δυνατόν πιο «φυσιολογική» και «κανονική» εορταστική περίοδο.

*Τα ποσοστά εμβολιασμού των χωρών της Ευρώπης

Ας δούμε, επομένως, πώς κάθε κράτος αντιμετωπίζει τους ανεμβολίαστους πολίτες σε αυτή τη νέα ανάφλεξη της υγειονομικής κρίσης.

Ελλάδα

Η ελληνική κυβέρνηση κατέστησε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό όλων των πολιτών ηλικίας άνω των 60 ετών. Όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν, θα τιμωρούνται με πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε μήνα.

Αυστρία

Η Αυστρία διαθέτει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη δυτική Ευρώπη, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε ολικό lockdown έως τουλάχιστον τα μέσα Δεκεμβρίου. Η κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή υποχρεωτικών εμβολιασμών από τον προσεχή Φεβρουάριο.

Φινλανδία

Όσα μπαρ και εστιατόρια δέχονται και μη εμβολιασμένους πελάτες, είναι αναγκασμένα να σταματούν να σερβίρουν αλκοόλ μετά τις 5.00 το απόγευμα.

Ισπανία

Η Ισπανία έχει απαγορεύσει την είσοδο των ανεμβολίαστων ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο. Από 1η Δεκεμβρίου, επίσης, θα δέχεται μόνο εμβολιασμένους ταξιδιώτες, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης.

Ουγγαρία

Η κυβέρνηση έχει επιβάλλει σε ορισμένες επιχειρήσεις να έχουν μόνο εμβολιασμένους υπαλλήλους. Όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν, τίθενται αυτομάτως σε άδεια άνευ αποδοχών.

Σλοβακία

Η κυβέρνηση θέλει να χορηγήσει ένα voucher (εκπτωτικό κουπόνι), αξίας 500 ευρώ, σε όσους ηλικιωμένους άνω των 60 ετών σπεύσουν να εμβολιαστούν ή έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Λιθουανία

Όλοι οι πολίτες άνω των 16 ετών θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για να εισέλθουν σε εστιατόρια, μπαρ, εμπορικά κέντρα, κινηματογράφους ή οποιονδήποτε άλλο δημόσιο εσωτερικό χώρο. Από τα τέλη Δεκεμβρίου, το ηλικιακό όριο θα κατέλθει στα 12 έτη. Επίσης, όσοι άνω των 75 ετών έχουν κάνει την ενισχυτική δόση έως τον Μάρτιο του 2022, θα λάβουν το ποσό των 100 ευρώ.

Ουκρανία

Οι καθηγητές και οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι δεν έχουν πλήρως εμβολιαστεί, τίθενται σε άδεια άνευ αποδοχών. Εστιατόρια, εμπορικά κέντρα και κέντρα αδυνατίσματος – ευεξίας μπορούν να λειτουργούν, μόνο εφόσον όλο το προσωπικό είναι εμβολιασμένο. Τα δημόσια μέσα μεταφοράς είναι διαθέσιμα μόνο για εμβολιασμένους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση