ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δανία: Η πρωθυπουργός «δεν θα είναι υποψήφια» για τη θέση του γ.γ. του ΝΑΤΟ

Η κούρσα για τον επόμενο επικεφαλής του ΝΑΤΟ κορυφώνεται. Αλλά είναι μια κούρσα που διεξάγεται σε μεγάλο βαθμό «στο σκοτάδι», χωρίς να υπάρχει ακόμη φαβορί

Kathimerini.gr

Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν δήλωσε σήμερα ότι δεν θα είναι υποψήφια για τη θέση του Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος πρόκειται να αποχωρήσει από γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ αργότερα μέσα στον χρόνο.

«Δεν είμαι υποψήφια για τη θέση», είπε η ίδια σε δημοσιογράφους στην Κοπεγχάγη.

Οι εικασίες σχετικά με τη Φρεντέρικσεν ως μια ισχυρή υποψήφια εντάθηκαν μετά τη δημοσίευση του ονόματός της σε ρεπορτάζ της νορβηγικής εφημερίδας VG τον περασμένο μήνα.

 

Η κούρσα για τον επόμενο επικεφαλής του ΝΑΤΟ κορυφώνεται. Αλλά είναι μια κούρσα που διεξάγεται σε μεγάλο βαθμό «στο σκοτάδι», χωρίς να υπάρχει ακόμη φαβορί.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Νορβηγός γενικός γραμματέας της διατλαντικής στρατιωτικής συμμαχίας, πρόκειται να παραιτηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου μετά από εννέα χρόνια στη θέση του. Πολλά μέλη της συμμαχίας θα ήθελαν να διευθετηθεί η διαδοχή του κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία στα μέσα Ιουλίου, ή ακόμη και πριν από αυτήν.
Με πληροφορίες από Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Ειδική αποστολή των συνεργατών του Αμερικανού προέδρου, καθώς μια πτώση του θα ήταν καταστροφική για την προεκλογική εκστρατεία ...
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ