ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μπάιντεν: «Το κόκκινο κύμα δεν ήρθε ποτέ - Θέλω να είμαι ξανά υποψήφιος»

Ενωτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο διάγγελμά του

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ενωτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο διάγγελμα που απήυθυνε αργά το βράδυ για τις ενδιάμεσες εκλογές αλλά και την κατάσταση που διαμορφώνεται πλέον στη χώρα,πριν την ολοκληρωμένη καταμέτρηση των αποτελεσμάτων

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Μπάιντεν χαρακτήρισε τις ενδιάμεσες εκλογές «μια καλή μέρα για τη Δημοκρατία και μια καλή μέρα για την Αμερική».

Τόνισε δε ότι «ο αμερικανικός λαός μίλησε, δείχνει ότι η Δημοκρατία είναι αυτό που είμαστε», επισημαίνοντας ότι οι εκλογές έγιναν «χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση».

Ο Μπάιντεν ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υποστηρίξει καμία πρόταση των Ρεπουμπλικανών που θα επιδεινώσει τον πληθωρισμό.

«Δεν ξέρουμε όλα τα αποτελέσματα ακόμα, αλλά είμαι αισιόδοξος. Οι ψηφοφόροι έδειξαν τις ανησυχίες τους» συνέχισε ο Μπάιντεν.

Όπως ανέφερε «ενώ ο Τύπος και οι ειδικοί προέβλεπαν ένα τεράστιο κόκκινο κύμα, αυτό δεν συνέβη», σημειώνοντας ότι πολλά αποτελέσματα σε βασικές περιφέρειες εξακολουθούν να καταμετρώνται.

«Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με τους Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους μου και ο αμερικανικός λαός κατέστησε σαφές ότι περιμένουν από τους Ρεπουμπλικάνους να είναι έτοιμοι να συνεργαστούν και μαζί μου»,είπε ακόμα.

Ο Μπάιντεν ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να υποστηρίξω καμία πρόταση των Ρεπουμπλικανών που θα επιδεινώσει τον πληθωρισμό» και «δεν πρόκειται να αποχωρήσω από τις ιστορικές δεσμεύσεις που μόλις λάβαμε για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση.

Δήλωσε ότι ελπίζει ότι θα συνεχίσει να υπάρχει συνεργασία σε όλο το φάσμα για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία. «Στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε μια δικομματική προσέγγιση για την αντιμετώπιση της επιθετικότητας της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ανεβάσει στο Twitter το σχόλιό του. Ο 80χρονος πολιτικός αναφέρθηκε στη Δημοκρατία ως θεσμό, την οποία, όπως τόνισε, πρέπει να υπερασπιστούμε, να την ενισχύσουμε και να την ανανεώσουμε.

«Η δημοκρατία δεν γίνεται τυχαία. Πρέπει να την υπερασπιστούμε, να την ενισχύσουμε και να την ανανεώσουμε.

Θα έχω περισσότερα να πω σήμερα το απόγευμα, αλλά χάρη στους εργαζόμενους και τους αξιωματούχους της δημοσκόπησης που εργάστηκαν μέχρι τη νύχτα για να προστατεύσουν το ιερό μας δικαίωμα ψήφου. Και τα εκατομμύρια που έκαναν τη φωνή τους να ακουστεί», έγραψε χαρακτηριστικά ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΗΠΑ  |  Εκλογές  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση