ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δραματική έκκληση για βοήθεια από τον Ιμάμογλου

Εξαντλούνται οι αντοχές της Κωνσταντινούπολης στον αγώνα κατά του κορωνοϊού

Η μεγαλύτερη πόλη της Ευρώπης, η Κωνσταντινούπολη, βλέπει με κάθε νέα ημέρα να εξαντλούνται οι αντοχές και δυνατότητες της, στον αγώνα κατά του κορωνοϊού. Η πρώην βασιλεύουσα, η οποία κατέχει την πρώτη θέση στην λίστα των κρουσμάτων του νέου ιού, χρειάζεται επειγόντως νέα μέτρα. Αυτό υπογραμμίζει ο Δήμαρχος της Πόλης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος τάσσεται υπέρ της επιβολής καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας και ζητά περισσότερο βοήθεια από την Άγκυρα.

Μιλώντας στο Reuters, ο κ. Ιμάμογλου τόνισε ότι η ένταση του μητροπολιτικού δήμου και της κυβέρνησης του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποσπά την προσοχή από τη μάχη κατά της νέας ασθένειας.

Οι δηλώσεις του κ. Ιμάμογλου ήρθαν σε μια στιγμή που η κεντρική κυβέρνηση προέτρεψε τους ηλικιωμένους και νέους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι και ανακοίνωσε μια σειρά περιορισμών. Ωστόσο, η κεντρική κυβέρνηση απέφυγε να επιβάλλει πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας σε μια προσπάθεια μετριασμού των οικονομικών επιπτώσεων.

Ο κ. Ιμάμογλου επανέλαβε την έκκλησή του για παραμονή των κατοίκων της Πόλης στο σπίτι τους. Στον εμπορικό κόμβο της Τουρκίας, τις τελευταίες ημέρες έχει καταγραφεί το 60% των περιπτώσεων.

Κινδυνεύουν 16 εκ άνθρωποι

«Τα μέτρα που λαμβάνονται για 16 εκατομμύρια ανθρώπους, οι μέθοδοι για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα σώσουν την Τουρκία», τονίζει ο κ. Ιμάμογλου, ο οποίος ζητά περισσότερη υποστήριξη από την Άγκυρα.

«Είμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή. Παρατηρώντας την κατάσταση σε ολόκληρο τον κόσμο, βρισκόμαστε σε μια περίοδο που είναι πολύ έντονη και θα μπορούσε να οδηγήσει σε αριθμούς που θα μας δυσαρεστήσουν πολύ», επεσήμανε ο δήμαρχος της Πόλης στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων.

Ο κ. Ιμάμογλου ανέφερε επίσης ότι το 15% του πληθυσμού της Κωνσταντινούπολης εξακολουθεί να χρησιμοποιεί δημόσια μέσα μεταφοράς ή ιδιωτικά οχήματα. «Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα από δύο εκατομμύρια άνθρωποι [εξακολουθούν να βγαίνουν έξω], και αυτό είναι πολύ τρομακτικό. Είναι όσο και ο πληθυσμός μιας μεγάλης πόλης στην Ευρώπη», υπογραμμίζει ο δήμαρχος της Πόλης.

Ζητώντας περισσότερη βοήθεια και στήριξη από την Άγκυρα, σε δραματικό ύφος, ο κκ. Ιμάμογλου δήλωσε και τα εξής: «Περίπου το 60-65% του προβλήματος στην Τουρκία βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη αυτή τη στιγμή. Ως εκ τούτου, πρέπει να είμαστε σε θέση να επικοινωνήσουμε με τους εκπρόσωπους της κυβέρνησης και να λύσουμε μαζί τα προβλήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση