ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΕΕ: «Αυξημένοι έλεγχοι» σε μεγάλους πορνογραφικούς ιστότοπους

Η Πράξη για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες έχει επιβληθεί ήδη σε 19 μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πλατφόρμες αγορών και μηχανές αναζήτησης, όπως οι Google, YouTube, Amazon, Facebook, Instagram, X ή το Tik Tok

ΑΜΠΕ

Tρεις ιστότοπους με πορνογραφικό περιεχόμενο πρόσθεσε η ΕΕ στη λίστα των πολύ μεγάλων διαδικτυακών πλατφορμών που υπόκεινται σε ενισχυμένους ελέγχους βάσει της νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA).

Το Pornhub, το Stripchat και το XVideos θα πρέπει να «υιοθετήσουν συγκεκριμένα μέτρα για να θέτουν ενώπιον των ευθυνών τους και να προστατεύουν τους διαδικτυακούς χρήστες συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων και να επιδιώκουν να μετριάσουν επαρκώς τυχόν συστημικούς κινδύνους που προκύπτουν από τις υπηρεσίες τους», τόνισε η Κομισιόν.

Όπως ανέφερε, οι ιστότοποι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε «μέτρα που στοχεύουν στην προστασία των ανηλίκων από επιβλαβές περιεχόμενο και στην καταπολέμηση της διάδοσης παράνομου περιεχομένου», όπως εικόνες βίαιης ή παιδικής πορνογραφίας.

Αυτές οι πλατφόρμες θα υπόκεινται σε αυστηρότερους κανόνες, ώστε να διασφαλιστεί κυρίως ότι εφαρμόζουν τα αναγκαία μέσα για την προστασία των ανηλίκων, υπογράμμισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος επίτροπος Ψηφιακής Πολιτικής, Τιερί Μπρετόν, τόνισε ότι «η δημιουργία ενός ασφαλέστερου διαδικτυακού περιβάλλοντος για τα παιδιά μας» αποτελεί «προτεραιότητα» στην εφαρμογή της DSA.

Σε ανάρτησή της στον ιστότοπό της, το Pornhub ισχυρίστηκε ότι δεν έχει ξεπεράσει το όριο των 45 εκατομμυρίων χρηστών που έχει ορίσει η ΕΕ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά κατά του μέτρου. «Στις 31 Ιουλίου 2023, το Pornhub είχε 33 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες στην Ευρωπαϊκή Ενωση, κατά μέσο όρο τους τελευταίους έξι μήνες», τόνισε.

Επισημαίνεται πως η Πράξη για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (Digital Services Act – DSA) έχει επιβληθεί ήδη σε 19 μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πλατφόρμες αγορών και μηχανές αναζήτησης, μεταξύ των οποίων οι Google, YouTube, Amazon, Facebook, Instagram, X ή το TikTok. Ο κατάλογος αφορά πλατφόρμες που έχουν απήχηση σε τουλάχιστον 45 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ευρώπη  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση