ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ένας στους πέντε Βρετανούς έχει μολυνθεί

Το ποσοστό ανέρχεται σε κάποιες περιοχές του Λονδίνο ακόμη και στο 50%

Kathimerini.gr

Πάνω από ένας στους πέντε Βρετανούς έχει ήδη κολλήσει ή περάσει τον κορωνοϊό, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, που προβάλλει τα γνωστά κρούσματα στο σύνολο του πληθυσμού. Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα η αναλογία ανέρχεται ακόμη και στο ένας στους δύο.

Με τα βεβαιωμένα κρούσματα στη Βρετανία στα 2,4 εκατομμύρια, η έρευνα της επιστημονικής εταιρίας υγειονομικών αναλύσεων Edge Health υπολόγισε ότι στο σύνολο του βρετανικού πληθυσμού τα πραγματικά κρούσματα πρέπει να ανέρχονται στα 12,4 εκατ. ή στο 22% όλων των υπηκόων της χώρας.

Αυτοί οι υπολογισμοί είναι με βάση τα στοιχεία των επιδημιολογικών παρατηρήσεων έως τις 3 Ιανουαρίου, και στις ημέρες που έχουν μεσολαβήσει τα βεβαιωμένα κρούσματα έχουν αυξηθεί σημαντικά, ξεπερνώντας πια τα 3 εκατ. σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, άρα μπορεί το εκτιμώμενο ποσοστό να είναι ήδη αρκετά μεγαλύτερο.

Επιπλέον υπάρχουν πολλές περιοχές στη χώρα όπου το επίπεδο μόλυνσης του πληθυσμού είναι πολύ υψηλότερο, ανερχόμενο στο 40%, κυρίως στο Λονδίνο και την υπόλοιπη νοτιοανατολική Αγγλία, ενώ σε κάποιες περιοχές στην ευρύτερη περιφέρεια της βρετανικής πρωτεύουσας φθάνει και ξεπερνά το 50%, όπως στο Μπάρκιν και το Ντάγκεναμ.

Πολύ υψηλά ποσοστά μόλυνσης έχει και ο πληθυσμός στη βορειοδυτική Αγγλία, με το Λίβερπουλ να εκτιμάται να έχει ποσοστό 38,8% και το γειτονικό Μάντσεστερ 38,6%.

Το επιστημονικό μοντέλο της εταιρίας βσίζεται στον αριθμό των κρουσμάτων ανά περιοχή ως αναλογία του αριθμού των θανάτων, εκτιμώντας ως χρονική απόσταση μεταξύ της καταγραφής ενός κρούσματος και του θανάτου που σχετίζεται με τον κορωνοϊό τις τρεις εβδομάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση