ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η επανεκλογή Μακρόν και το εμβόλιο

Προβλήματα ενδέχεται να προκαλέσει ο ρυθμός με τον οποίο διεξάγεται ο εμβολιασμός στην Γαλλία

Προβλήματα ενδέχεται να προκαλέσει ο αργός ρυθμός με τον οποίο διεξάγεται ο εμβολιασμός στην Γαλλία, στην προσπάθεια επανεκλογής του προέδρου της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, μέχρι την Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2021, στην χώρα είχαν λάβει το εμβόλιο μόλις 80.000 άτομα, με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία να έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.

Όπως σημειώνει το Politico, οι καθυστερήσεις στο μέτωπο του εμβολιασμού προκαλούν ανησυχίες ότι η Γαλλία μπορεί να μην έχει την δυνατότητα να αντεπεξέλθει ενάντια σε ένα επικείμενο τρίτο κύμα του ιού, καθώς επίσης ότι η οικονομική ανάκαμψη της χώρας θα μπορούσε να καθυστερήσει.

Η κατάσταση αυτή κινδυνεύει να βλάψει τις πιθανότητες επανεκλογής και την εξασφάλιση μιας δεύτερης θητείας του Γάλλου προέδρου, στις προεδρικές εκλογές του 2022.

«Παρόλο που οι προεδρικές εκλογές του 2022 φαίνεται να είναι ακόμη πολύ “μακριά”, ο Πρόεδρος Μακρόν ανησυχεί ότι η κακή εκτέλεση του προγράμματος εμβολιασμού των πολιτών, θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις πιθανότητες του να εξασφαλίσει δεύτερη πενταετία», δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, η Τζέσικα Χίντς, της Capital Economics.

Σε ότι αφορά την κατάσταση του εμβολιασμού στην Κύπρο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, μέχρι την Παρασκευή είχαν λάβει το εμβόλιο περίπου 4,5 χιλιάδες άτομα, με αποτέλεσμα βάση της αναλογίας πληθυσμού η χώρα μας να τοποθετείτε στις τρεις πρώτες ανά την Ε.Ε., σε εμβολιαστική κάλυψη από τον κορωνοϊό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση