ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:10
 

Επαφές Προέδρου Ευρωκοινοβουλίου με Σ. Κυριακίδου

Λαγκάρντ, Αμαζόνιος, Brexit ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν αυτή την εβδομάδα στην Ολομέλεια

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η αναμενόμενη έγκριση του διορισμού της Κριστίν Λαγκάρντ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η καταστροφή των δασών του Αμαζονίου, το Brexit, η έγκριση επιπρόσθετων κονδυλίων για το Horizon 2020 και το Erasmus και η εφαρμογή των κανόνων για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος είναι μερικά από τα θέματα που θα απασχολήσουν την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αυτή την εβδομάδα.

Παράλληλα, όπως έχει ανακοινωθεί, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι θα έχει επαφές, μεταξύ άλλων, και με την προτεινόμενη Κύπρια Επίτροπο Στέλλα Κυριακίδου, την Τρίτη. Την Τρίτη αναμένεται να δώσει την γνωμοδότησή του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφορικά με την πρόθεση του Συμβουλίου για διορισμό της Κριστίν Λαγκάρντ στην προεδρία της ΕΚΤ. Ήδη η κ. Λαγκάρντ έχει απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων η οποία και θα θέσει ενώπιον της Ολομέλειας προσχέδιο απόφασης που συμφωνεί με το διορισμό της.

Η καταστροφή των δασών του Αμαζονίου από τις πυρκαγιές θα απασχολήσει τους Ευρωβουλευτές την Δευτέρα και την Τρίτη. Αναμένεται να συζητηθούν τρόποι προώθησης της προστασίας των δασών ανά το παγκόσμιο. Η συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Brexit θα διεξαχθεί την Τετάρτη το πρωί. Για να τεθεί σε ισχύ, η οποιαδήποτε συμφωνία αποχώρησης επιτευχθεί μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με απλή πλειοψηφία.

Επιπρόσθετα κονδύλια €100 εκατ. για το Horizon 2020 και το Erasmus προγραμματίζεται επίσης να εγκρίνουν οι Ευρωβουλευτές στο πλαίσιο συζήτησης η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη. Το σώμα αναμένεται επίσης την Τετάρτη να συζητήσει το ζήτημα της εναρμόνισης και της εφαρμογής των κανόνων για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κλοπή κατοικίας με λεία 7 χιλ. ευρώ και χρυσαφικά

«ΚΛΟΠΗ ….. κατοικίας ;;; Έκλεψαν κατοικία; Ή μήπως ΔΙΑΡΡΗΞΗ κατοικίας ;;; Πόσο ΠΤΩΧΗ διατύπωση !!! ...»
YIANNOULIS  |  10:51

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Φούλη, από πότε η λέξη "σύνεση" έγινε συνώνυμη με τη λέξη "τρόμος";»
Ai Em  |  10:08

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Μετά την άφιξή του, η οποία έγινε υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας και για λόγους ασφαλείας, ο ισχυρός άντρας της Ανατολικής Λιβύης μετέβη σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Στην Αθήνα ο Χαφτάρ

Θα συναντηθεί, στη μία μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΚΟΣΜΟΣ
X