ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:45
 

Επαφές Προέδρου Ευρωκοινοβουλίου με Σ. Κυριακίδου

Λαγκάρντ, Αμαζόνιος, Brexit ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν αυτή την εβδομάδα στην Ολομέλεια

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η αναμενόμενη έγκριση του διορισμού της Κριστίν Λαγκάρντ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η καταστροφή των δασών του Αμαζονίου, το Brexit, η έγκριση επιπρόσθετων κονδυλίων για το Horizon 2020 και το Erasmus και η εφαρμογή των κανόνων για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος είναι μερικά από τα θέματα που θα απασχολήσουν την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αυτή την εβδομάδα.

Παράλληλα, όπως έχει ανακοινωθεί, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι θα έχει επαφές, μεταξύ άλλων, και με την προτεινόμενη Κύπρια Επίτροπο Στέλλα Κυριακίδου, την Τρίτη. Την Τρίτη αναμένεται να δώσει την γνωμοδότησή του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφορικά με την πρόθεση του Συμβουλίου για διορισμό της Κριστίν Λαγκάρντ στην προεδρία της ΕΚΤ. Ήδη η κ. Λαγκάρντ έχει απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων η οποία και θα θέσει ενώπιον της Ολομέλειας προσχέδιο απόφασης που συμφωνεί με το διορισμό της.

Η καταστροφή των δασών του Αμαζονίου από τις πυρκαγιές θα απασχολήσει τους Ευρωβουλευτές την Δευτέρα και την Τρίτη. Αναμένεται να συζητηθούν τρόποι προώθησης της προστασίας των δασών ανά το παγκόσμιο. Η συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Brexit θα διεξαχθεί την Τετάρτη το πρωί. Για να τεθεί σε ισχύ, η οποιαδήποτε συμφωνία αποχώρησης επιτευχθεί μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με απλή πλειοψηφία.

Επιπρόσθετα κονδύλια €100 εκατ. για το Horizon 2020 και το Erasmus προγραμματίζεται επίσης να εγκρίνουν οι Ευρωβουλευτές στο πλαίσιο συζήτησης η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη. Το σώμα αναμένεται επίσης την Τετάρτη να συζητήσει το ζήτημα της εναρμόνισης και της εφαρμογής των κανόνων για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X