ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ερντογάν: Η Τουρκία μία από τις χώρες με το μεγαλύτερο διπλωματικό δίκτυο στον κόσμο

Ο Τούρκος πρόεδρος κήρυξε σήμερα την έναρξη των εργασιών του Διπλωματικού Φόρουμ της Αττάλειας που διοργανώνεται από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΑΜΠΕ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κήρυξε σήμερα την έναρξη των εργασιών του Διπλωματικού Φόρουμ της Αττάλειας που διοργανώνεται από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Έχουμε εντατικοποιήσει τις προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε την κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς του τουρκοκυπριακού λαού».

Αναφερόμενος στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «στη Γάζα δεν σφαγιάστηκαν βάναυσα μόνο παιδιά, γυναίκες και άμαχοι αλλά καταστράφηκε και η πίστη δισεκατομμυρίων ανθρώπων στο διεθνές σύστημα και στο δίκαιο».

«Όλοι μαζί διαπιστώσαμε πόσο ανίκανες και δυσλειτουργικές είναι όλες αυτές οι δομές που μας φέρνουν ως παράδειγμα λέγοντάς μας ότι πρέπει να τις εμπιστευόμαστε και να τις σεβόμαστε», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα δεν είναι σύγκρουση. Είναι μια απόπειρα γενοκτονίας. Η Τουρκική Δημοκρατία παρακολουθεί τη βαρβαρότητα του Ισραήλ με βαθιά ανησυχία», πρόσθεσε:

Ο Ρ. Τ. Ερντογάν υπογράμμισε ότι η Τουρκία είναι πια μία από τις τρεις χώρες με το μεγαλύτερο διπλωματικό δίκτυο στον κόσμο.

Ο ίδιος αναφέρθηκε, παράλληλα, και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Αγκυρα στην Κεντρική Ασία, στο πλαίσιο του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών («Organization of Turkic States»), προκειμένου «να κάνει», όπως είπε, «τον τουρκικό κόσμο πιο ισχυρό».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση