ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:19
 

Έτοιμο το νέο κόμμα που θα ανταγωνιστεί τον Ερντογάν

Οι Αμντουλλάχ Γκιουλ και Αλί Μπαμπάτζαν επιμελούνται την όλη προσπάθεια, η οποία όπως όλα δείχνουν οδηγείται στην τελική της φάση

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Στον απόηχο των αποτελεσμάτων των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών στην Τουρκία, οι πολιτικές εξελίξεις στην χώρα τρέχουν με γοργό ρυθμό. Σχεδόν ταυτόχρονα με το ξεκαθάρισμα των προθέσεων του Τούρκου Προέδρου, η εσωκομματική αντιπολίτευση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) εντατικοποιεί την προσπάθεια της για την δημιουργία ενός νέου, κεντρώου πολιτικού φορέα.

Όπως πληροφορείται η «Κ» από πολιτικού κύκλους της Άγκυρας, οι Αμντουλλάχ Γκιουλ και Αλί Μπαμπάτζαν επιμελούνται την όλη προσπάθεια, η οποία όπως όλα δείχνουν οδηγείται στην τελική της φάση. Οι δύο πολιτικοί άνδρες εστιάζουν στο πολιτικό πρόγραμμα και στα στελέχη που θα λάβουν μέρος στην ηγεσία και ενδεχομένως στην κοινοβουλευτική ομάδα του νέου κόμματος. Επίσης, συνεχίζονται οι εργασίες για την επιμέλεια διαφόρων πτυχών του εγχειρήματος, όπως ο καθορισμός-δημιουργία των συμβόλων, των κεντρικών γραφείων και των τοπικών οργανώσεων του κόμματος.

Η αντίδραση του Ερντογάν

Το τουρκικό Προεδρικό που παρακολουθεί την όλη προσπάθεια από πολύ κοντά, δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο, ακόμη και μια ξαφνική κίνηση του Τούρκου Προέδρου για αναζήτηση νέας προσέγγισης και συνεννόησης του Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν με τους πρώην συνοδοιπόρους και νυν αντιπάλους του, ακόμη και την ύστατη στιγμή. Στο Προεδρικό έχει πέσει στο τραπέζι η ιδέα της συνάντησης του κ. Ερντογάν με τους νέους αντίπαλους του κατά τις επόμενες εβδομάδες.

Πριν από αυτήν την κίνηση, ο κ. Ερντογάν έχει ήδη φροντίσει να στερήσει από τους κ. Γκιουλ και κ. Μπαμπάτζαν πολύτιμους συνεργάτες, πρώην υπουργούς, οι οποίοι εργοδοτήθηκαν στο Προεδρικό και σε άλλες δημόσιες θέσεις εκτάκτως, λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές της Πόλης.

Η επιβεβαίωση

Τις νέες πληροφορίες επιβεβαιώνει και ένας έμπειρος Τούρκος δημοσιογράφος, ο οποίος για πολλά χρόνια παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις στο τουρκικό πολιτικό προσκήνιο.

Όπως οι πηγές της «Κ» έτσι και ο Ντενίζ Ζεϊρέκ μεταδίδει την πληροφορία ότι η προσπάθεια των κ. Γκιουλ και κ. Μπαμπάτζαν έχει πλέον εισέλθει στο τελικό και καθοριστικό στάδιο της.

Ο πρώην Υπουργός Οικονομίας θα αναλάβει την ηγεσία του νέου κόμματος. Ενώ ο τέως Πρόεδρος της Τουρκίας θα είναι ο «πνευματικός ηγέτης-πατέρας» του νέου κόμματος και θα αναμένει τις προεδρικές εκλογές του 2023 για να διεκδικήσει δυναμικά και με την υποστήριξη που θα του παρέχει το νέο κόμμα το ανώτατο πολιτικό αξίωμα της Τουρκίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:58

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«Get ATM Raw Card and Make it Complete You can hack and log on to ATMs without having to carry it Arms. ...»
MARK DOROTHY  |  16:53

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X