ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ευχαριστώ Πούτιν σε Ερντογάν για την ανταλλαγή Ριντ – Γιαροσένκο

Συζήτησαν για την ανταλλαγή του Ρώσου πιλότου Κονσταντίν Γιαροσένκο και του Αμερικανού πρώην πεζοναύτη Τρέβορ Ριντ στην Άγκυρα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, με τους δύο ηγέτες να συζητούν για την ανταλλαγή του Ρώσου πιλότου Κονσταντίν Γιαροσένκο και του Αμερικανού πρώην πεζοναύτη Τρέβορ Ριντ στην Άγκυρα.

Η απελευθέρωση των δύο ήταν μέρος ανταλλαγής κρατουμένων, εν μέσω του ναδίρ στις διμερείς σχέσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. 

Όπως αναφέρει η τουρκική προεδρία, ο Πούτιν ευχαρίστησε την υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας (MIT) για τη συνεργασία και την επίβλεψη της ανταλλαγής, ενώ ο Ερντογάν είπε στον Ρώσο ομόλογό του ότι η ανταλλαγή ήταν ένδειξη της αξίας που δίνει η Τουρκία στην ειρήνη και των προσπαθειών της για μεσολάβηση μεταξύ Μόσχα και Κιέβου.

Ο Ερντογάν επανέλαβε επίσης ότι η Άγκυρα θέλει να συνεχίσει τη δυναμική που επιτεύχθηκε στις συνομιλίες Ουκρανίας – Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Με πληροφορίες από Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Τουρκία  |  Ρωσία  |  ΗΠΑ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση