ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γαλλία: Εισβολή διαδηλωτών σε κτίριο του Χρηματιστηρίου στο Παρίσι (βίντεο)

Συνεχίζεται η κοινωνική αναταραχή στη Γαλλία με αφορμή τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση Μακρόν

ΠΗΓΗ: Reuters

Συνεχίζεται η κοινωνική αναταραχή στη Γαλλία με αφορμή τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση Μακρόν. Συγκεκριμένα, ομάδα διαδηλωτών εισέβαλε σήμερα, Πέμπτη, στα γραφεία της χρηματιστηριακής εταιρείας Euronext στο Παρίσι. Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, οι μεγάλες εταιρείες πρέπει να επωμιστούν το οικονομικό βάρος για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού.

Κρατώντας τις σημαίες συνδικάτων, ομάδα μερικών εκατοντάδων διαδηλωτών κατέλαβε την είσοδο του Euronext και άναψε κόκκινες φωτοβολίδες φωνάζοντας το δημοφιλές σύνθημα: «Είμαστε εδώ, είμαστε εδώ, ακόμα κι αν ο Μακρόν δεν το θέλει, είμαστε εδώ». Οπως επίσης: «Μακρόν παραιτήσου!»

REUTERS

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα είχαν σημειωθεί παρόμοιες σκηνές στα γραφεία της Blackrock στο Παρίσι.

Το σαββατοκύριακο ο Μακρόν υπέγραψε τον νόμο για την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64. Η εξέλιξη αυτή προέκυψε έπειτα από τρεις μήνες μαζικών και ενίοτε βίαιων διαδηλώσεων. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων αντιτίθεται στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Ο Μακρόν και η κυβέρνησή του υποστηρίζουν, από την πλευρά τους, ότι προτίθενται να προωθήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα μέτρα που αφορούν τα εργασιακά, τη δημόσια τάξη, την εκπαίδευση και τη δημόσια υγεία.

REUTERS

Ωστόσο, οι διαδηλωτές που εισέβαλαν στο Euronext σήμερα, καθώς και εκείνοι που «υποδέχτηκαν» με κατσαρόλες τον Μακρόν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αλσατία, χθες, κατέστησαν σαφές ότι δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, ασχέτως των όσων διαμηνύει η κυβέρνηση.

«Θα συνεχίσουμε μέχρι την απόσυρση του νόμου», φώναζαν οι διαδηλωτές στην κεντρική πλατεία της La Defense, στεκούμενοι δίπλα σε ένα πανό που έγραφε: «Οχι στη μεταρρύθμιση».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Όλες οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο LaGuardia της Νέας Υόρκης έχουν ανασταλεί λόγω της έντονης βροχόπτωσης
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ
Οι έρευνες των γερμανικών αρχών, το μυστηριώδες ιστιοπλοϊκό, οι Ουκρανοί ύποπτοι και τα αναπάντητα ερωτήματα
 |  ΚΟΣΜΟΣ
Ειδική αποστολή των συνεργατών του Αμερικανού προέδρου, καθώς μια πτώση του θα ήταν καταστροφική για την προεκλογική εκστρατεία ...
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ