ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γάζα: Τουλάχιστον 57 νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Kathimerini.gr

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας χθες Δευτέρα, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές στον πολιορκημένο θύλακο.

Η πολιτική προστασία ανέφερε ότι μέχρι το απόγευμα, τουλάχιστον 51 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διάφορους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Σε επιδρομή στην πόλη της Γάζας (βόρεια), τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν 15 πτώματα, ενώ δεκάδες άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA έκανε λόγο αργότερα για άλλους έξι νεκρούς σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα εναντίον οχήματος στη Νουσέιρατ (κεντρικά).

Υπενθυμίζεται πως αργά το βράδυ της Κυριακής, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ ενέκρινε ομόφωνα την κινητοποίηση πολλών ταξιαρχιών και αρκετών δεκάδων χιλιάδων εφέδρων, με προοπτική την ολοκληρωτική κατοχή της Λωρίδας, όπου ο ισραηλινός στρατός προβλέπεται να μείνει για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.

Οι έφεδροι θα τοποθετηθούν στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη και στα σύνορα με το Ισραήλ, απελευθερώνοντας μάχιμες δυνάμεις, οι οποίες θα αναπτυχθούν στη Γάζα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Οι κάλπες της επόμενης Κυριακής αναμένεται να επιβεβαιώσουν την κυριαρχία του Αλβανού πρωθυπουργού. Πού οφείλει την παντοδυναμία ...
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ