ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γεωργία: Η κυβέρνηση αποσύρει το νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Το Κοινοβούλιο το ενέκρινε καταρχήν την Τρίτη, αλλά δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη συνέχεια έξω από τη Βουλή

ΠΗΓΗ: Reuters

Το κυβερνών κόμμα της Γεωργίας δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι αποσύρει νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες» έπειτα από δύο νύχτες βίαιων διαμαρτυριών εναντίον του, εν μέσω κριτικής ότι το σχέδιο ήταν… ρωσικής εμπνεύσεως και σηματοδοτούσε αυταρχική αλλαγή.

Το κυβερνών κόμμα Γεωργιανό Oνειρο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «θα αποσύρει άνευ όρων το νομοσχέδιο που υποστηρίξαμε χωρίς καμία επιφύλαξη». Ανέφερε την ανάγκη μείωσης της «αντιπαράθεσης» στην κοινωνία.

Το νομοσχέδιο θα απαιτούσε από τους γεωργιανούς οργανισμούς που λαμβάνουν περισσότερο από το 20% της χρηματοδότησής τους από το εξωτερικό να εγγραφούν ως «ξένοι πράκτορες», διαφορετικά θα αντιμετώπιζαν πρόστιμα.

Το Κοινοβούλιο το ενέκρινε καταρχήν την Τρίτη, αλλά δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη συνέχεια έξω από τη Βουλή.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και εκτοξευτές νερού για να διαλύσει τα πλήθη έπειτα από αρκετές ώρες κυρίως ειρηνικής διαμαρτυρίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση