ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γερμανία: Η ομοσπονδιακή αστυνομία «δεν επαρκεί» για τη φύλαξη του εμβολίου

Λόγω των αυξημένων αναγκών για την επιτήρηση των μέτρων για την πανδημία, αλλά και των διαδηλώσεων των αρνητών της

Newsroom Κ, Αθήνα

Η Αστυνομία δεν έχει τη δυνατότητα να αναλάβει την φύλαξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, προειδοποιούν οι συνδικαλιστές του Σώματος, επισημαίνοντας και τις αυξημένες ανάγκες λόγω της επιτήρησης των μέτρων για την πανδημία, αλλά και των διαδηλώσεων των αρνητών της.

«Κάποιοι πολιτικοί φαίνεται ότι πιστεύουν ότι η Ομοσπονδιακή Αστυνομία έχει περίπου τόσα στελέχη όσα ο κινεζικός στρατός. Δυστυχώς δεν είναι έτσι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Σωματείου GdP της Αστυνομίας Σβεν Χούμπερ στην Rheinische Post και πρόσθεσε ότι η κατάσταση παραμένει τεταμένη στα σύνορα, καθώς, λόγω της πανδημίας, διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι. Επιπλέον, τόνισε ο κ. Χούμπερ, υπάρχει τεράστια ζήτηση για αστυνομικές δυνάμεις στις διαδηλώσεις των επικριτών των μέτρων για τον κορωνοϊό.

«Κατά τη γνώμη μου, η χρήση της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας ως συνοδευτικής δύναμης για το εμβόλιο προς το παρόν δεν είναι εφικτή», τόνισε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι η φύλαξη και η προστασία αποτελούν αρμοδιότητα των υγειονομικών υπηρεσιών.

«Μόνο εάν η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος εκτιμήσει ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος, θα μπορούσαμε ενδεχομένως να συνδράμουμε την αστυνομία των κρατιδίων. Δεν μπορώ βέβαια να φανταστώ ότι υπάρχει κίνδυνος κλοπής, αν σκεφτεί κανείς τις συνθήκες συντήρησης που απαιτούνται, αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο οι εγκαταστάσεις να αποτελέσουν στόχο επιθέσεων», πρόσθεσε ο συνδικαλιστής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο

«Παρόλο που ο όρος "Ελέφαντας στο Δωμάτιο"είναι Αμερικανική ορολογία κι οι δικοί μας ψευδοπολιτικοί ώς ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  11:04

Αδάμος Αδάμου: Κλείνει ο κύκλος μου στη βουλή, όχι όμως στην πολιτική

«Το ΑΚΕΛ μετά από δύο ΟΛΕΘΡΙΕΣ επιλογές του ιδίου ανθυποψηφίου του μη εκλεγόμενου Σταύρου Μαλά, κατάφερε ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:47

ΟΕΛΜΕΚ: Χωρίς προβλήματα η τηλεκπαίδευση αυτή την εβδομάδα

«που το ξερετε ρε χαχες?»
μαρουλα  |  09:55

ΟΕΛΜΕΚ: Χωρίς προβλήματα η τηλεκπαίδευση αυτή την εβδομάδα

«που το ξερετε ρε χαχες?»
μαρουλα  |  09:55

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση