ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γερμανία: Καταγγελίες για ελλείψεις υγειονομικού υλικού

Για ελλείψεις στον κλάδο των φαρμακευτικών ειδών λόγω της διάθεσης μεγάλων ποσοτήτων κυρίως στην Κίνα, κατηγορούν την κυβέρνηση γιατροί και παράγοντες της αγοράς

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Για ελλείψεις στον κλάδο των φαρμακευτικών ειδών λόγω της διάθεσης μεγάλων ποσοτήτων κυρίως στην Κίνα, κατηγορούν την κυβέρνηση γιατροί και παράγοντες της αγοράς.

«Υπάρχουν ελλείψεις, αλλά οφείλονται και στο γεγονός ότι μεγάλες ποσότητες πωλήθηκαν στην Κίνα και σε άλλες περιοχές, ενώ η παραγωγή δεν έχει καταφέρει ώς τώρα να ανταποκριθεί στην ζήτηση», δήλωσε στο ιστολόγιο «Steingart's Morning Briefing» ο καθηγητής Έντβιν Κολ, επικεφαλής της kohlpharma, της μεγαλύτερης εταιρίας εισαγωγής φαρμακευτικών ειδών της Γερμανίας.

Ο κ. Κολ αναφέρεται ακόμη στον μεγάλο βαθμό εξάρτησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις ασιατικές αγορές: «Γνωρίζω ακόμη την Γερμανία ως φαρμακείο του κόσμου, αλλά σήμερα ολόκληρη η Ε.Ε. εξαρτάται από την παραγωγή πρώτων υλών στην 'Απω Ανατολή», τόνισε και επισήμανε ότι γερμανικές εταιρίες εξαγοράζονται συνεχώς από ξένους επενδυτές οι οποίοι αργά ή γρήγορα μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στην Ασία. «Υπάρχουν πλέον ελάχιστα γερμανικά ονόματα, αλλά αυτό είναι το ελεύθερο παιχνίδι των αγορών», πρόσθεσε.

Ανάλογη εικόνα περιγράφει και η γιατρός Μάργκιτ Ίνακερ, η οποία αναφέρεται σε καθημερινές ελλείψεις κατά την άσκηση του επαγγέλματός της. «Εμείς οι γενικοί γιατροί αισθανόμαστε ότι ο κ. Σπαν (σ.σ. ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας) μας έχει εγκαταλείψει στην τύχη μας», δηλώνει η κυρία Ίνακερ και αναφέρεται συγκεκριμένα στις προστατευτικές στολές που απαιτούνται προκειμένου να εξετάσουν οι γιατροί ένα περιστατικό «ύποπτο» για κορωνοϊό.

«Στις 10 Μαρτίου ο κ. Σπαν μας υποσχέθηκε ότι αυτό θα τακτοποιηθεί κεντρικά, συνεχίζει η γιατρός και στρέφεται εναντίον και του υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας, επειδή, όπως λέει, αρχές Ιανουαρίου χάρισε στην Κίνα προστατευτικές στολές και χειρουργικές μάσκες. «Δεν μπορώ να το καταλάβω και το θεωρώ εντελώς λανθασμένη εκτίμηση. Θα έπρεπε να είχε προβλέψει ότι ο κορωνοϊός θα έρθει και σε μας», πρόσθεσε, για να καταλήξει λέγοντας ότι δεν μπορεί να καταλάβει πώς μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές χώρες του κόσμου δεν έχει απόθεμα ειδών προστασίας για το υγειονομικό προσωπικό της.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, έχει δοθεί βοήθεια στην Κίνα σε δύο δόσεις: η πρώτη ήταν την 1η Φεβρουαρίου, όταν το αεροσκάφος των Ενόπλων Δυνάμεων που εστάλη στην Ουχάν προκειμένου να επαναπατρίσει Γερμανούς από την περιοχή, παρέδωσε 5,7 τόνους υγειονομικού υλικού (προστατευτικές στολές, ειδικές μπότες, γάντια, μάσκες, γυαλιά κ.λπ. Η δεύτερη παράδοση, 8,7 τόνων αντισηπτικού υγρού, έγινε στις 18 Φεβρουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση