ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γυναίκα ανεμίζει τη σημαία της Ε.Ε. μπροστά στα κανόνια νερού της Αστυνομίας (βίντεο)

Οι υπόλοιποι διαδηλωτές γίνονται ασπίδα για την γυναίκα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες βίντεο το οποίο δείχνει γυναίκα από τη Γεωργία να ανεμίζει, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας, τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ώρα που το θωρακισμένο όχημα της Αστυνομίας εκτοξεύει μεγάλες ποσότητες νερού εναντίον της αλλά και εναντίον των υπόλοιπων διαδηλωτών, οι οποίοι γίνονται ασπίδα για την γυναίκα. Οι χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης αναδημοσιεύουν διαρκώς το βίντεο, εξήροντας το σθένος της γυναίκας και στέλνοντας μηνύματα στήριξης στον λαό της Γεωργίας. 

@youareyoungforever Hero woman!No to russian Law!Georgia belongs to Europe!I am Georgian and therefore i am European!მე ვარ ქართველი და მაშასადამე ვარ ევროპელი! #ფორიუ#ფორიუზე#fyp#tbilisi#საქართველო#Georgia#notorussianlaw#global ♬ оригинальный звук - kimimi

Υπενθυμίζεται ότι δεκάδες χιλιάδες Γεωργιανοί διαδηλωτές βρίσκονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες» το οποίο είναι εμπνευσμένο από την κυβέρνηση Πούτιν και θεωρείται ότι απειλεί την ελευθεροτυπία και τις ατομικές ελευθερίες. Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και εκτοξευτές νερού για να διαλύσει τα πλήθη έπειτα από αρκετές ώρες κυρίως ειρηνικής διαμαρτυρίας.

Ωστόσο, το κυβερνών κόμμα της Γεωργίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρει άνευ όρων το νομοσχέδιο, αναφέροντας την ανάγκη μείωσης της «αντιπαράθεσης» στην κοινωνία.Το νομοσχέδιο θα απαιτούσε από τους γεωργιανούς οργανισμούς που λαμβάνουν περισσότερο από το 20% της χρηματοδότησής τους από το εξωτερικό να εγγραφούν ως «ξένοι πράκτορες», διαφορετικά θα αντιμετώπιζαν πρόστιμα. Το Κοινοβούλιο το ενέκρινε καταρχήν την Τρίτη, αλλά χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη συνέχεια έξω από τη Βουλή. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση