ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Βουλγαρία απαγορεύει άμεσα την είσοδο οχημάτων με ρωσικές πινακίδες

Εντός της Δευτέρας η βουλγαρική κυβέρνηση θα απαγορεύσει την είσοδο αυτοκινήτων με ρωσικούς αριθμούς κυκλοφορίας

Εντός της Δευτέρας η βουλγαρική κυβέρνηση θα απαγορεύσει ολοκληρωτικά την είσοδο στη χώρα οχημάτων με ρωσικούς αριθμούς κυκλοφορίας, όπως αναφέρει η συνοριακή αστυνομία της γειτονικής χώρας.

Ακολουθώντας την τακτική και άλλων χωρών της ανατολικής Ευρώπης, η Βουλγαρία κλείνει άμεσα τα σύνορά της για αυτοκίνητα με ρωσικές πινακίδες στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Μέχρι το τέλος της ημέρας, η Βουλγαρία σταματήσει την είσοδο ρωσικών αυτοκινήτων στο έδαφος της χώρας», δήλωσε ο Αντον Ζλατάνοφ, διευθυντής της βουλγαρικής συνοριακής αστυνομίας.

«Δουλέψαμε πολύ ενεργά από την Πέμπτη έως χθες. Είμαι βέβαιος ότι μέχρι το τέλος της ημέρας θα αρχίσει να λειτουργεί η απαγόρευση εισόδου ρωσικών αυτοκινήτων στη χώρα μας και στο έδαφος της Βουλγαρίας, και θα ήθελα να προσθέσω ότι για φορτηγά δουλεύει εδώ και αρκετούς μήνες», δήλωσε ο κ. Ζλατάνοφ τη Δευτέρα το πρωί.

Η απαγόρευση επηρεάζει όχι μόνο τα αυτοκίνητα, αλλά και τα αγαθά. Ο κ. Ζλατάνοφ δεν μπορούσε να προσδιορίσει πόσα ρωσικά αυτοκίνητα μπαίνουν στη χώρα μας κάθε μήνα, διευκρίνισε όμως ότι δεν είναι πολλά.

Η απαγόρευση εισήχθη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 11 Σεπτεμβρίου. Ισχύει ήδη σε Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Πολωνία, Φινλανδία και από τη Δευτέρα και στη Νορβηγία.

Πηγή: Tribune, Ukrinform

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση