ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Ρωσία αναστέλλει τις πτήσεις προς Τουρκία

Μεγάλο πλήγμα για την τουρκική τουριστική βιομηχανία

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Οι ρωσικές αρχές ανέστειλαν τις πτήσεις προς την Τουρκία λόγω της κακής επιδημιολογικής εικόνας που επικρατεί στην χώρα, με την Μόσχα να υπογραμμίζει ότι την τελευταία περίοδο η κρίση του κορωνοϊού επιδεινώθηκε σε ολόκληρη την Τουρκία.

«Έχουμε λάβει την απόφαση να περιορίσουμε τακτικές και ναυλωμένες πτήσεις από τα ρωσικά διεθνή αεροδρόμια στα αεροδρόμια της Τουρκίας και προς την αντίθετη κατεύθυνση από τις 15 Απριλίου έως την 1η Ιουνίου του τρέχοντος έτους», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνησης. Η Ρωσία ανέστειλε επίσης, την εναέρια σύνδεση της χώρας με την Τανζανία. Η εναέρια κυκλοφορία με αυτές τις δύο χώρες θα συνεχιστεί εάν η κατάσταση στο μέτωπο της πανδημίας σταθεροποιηθεί.

Μισό εκατομμύριο Ρώσοι τουρίστες

Οι Ρώσοι που βρίσκονται στην Τουρκία θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν τις διακοπές τους ή να επιστρέψουν στη Ρωσία με charter πτήσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στην διάθεση της η Μόσχα, αυτήν την περίοδο επισκέπτονται την Τουρκία περίπου 30.000 πολίτες της Ομοσπονδίας της Ρωσίας. Ενώ για την περίοδο 15 Απριλίου – 1 Ιουνίου είχαν προγραμματίσει επίσκεψη στην Τουρκία περίπου μισό εκατομμύριο Ρώσοι πολίτες.

Σύμφωνα με τα σχετικά ρωσικά δημοσιεύματα, αιτιολογώντας την νέα κίνηση οι ρωσικές αρχές υπενθυμίζουν ότι από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα στην Τουρκία τα κρούσματα παρουσίασαν αξιοσημείωτη αύξηση της τάξης του 40%. Επίσης, στην Τουρκία κυκλοφορεί η μετάλλαξη της Βρετανίας και της Νότιας Αφρικής του Covid 19.

Η εναέρια κυκλοφορία με την Τουρκία διακόπηκε την άνοιξη του 2020 μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Η Ρωσία συνέχισε τις πτήσεις προς την Τουρκία από την 1η Αυγούστου 2020.

Το κλίμα στα ρωσοτουρκικά

Σε Τουρκία και Ρωσία, έμπειροι αναλυτές σχολιάζοντας την νέα κίνηση της Μόσχας αποδίδουν σημασία και στην ένταση που επικρατεί στις ρωσοτουρκικές σχέσεις το τελευταίο διάστημα. Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα οι Πρόεδροι των δυο χωρών επιχείρησαν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, κυρίως στα μέτωπα της Ουκρανίας και της Συρίας, σε μια νέα τηλεφωνική επικοινωνία.

Λίγο μετά από αυτήν την εξέλιξη, σε μια στιγμή που η Ρωσία ανέπτυσσε στρατεύματα στα σύνορα με την Ουκρανία, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του ΝΑΤΟ, η Τουρκία φιλοξένησε τον Ουκρανό Πρόεδρο.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση