ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΗΠΑ: Η χρήση δακρυγόνων στις διαδηλώσεις θα επιταχύνει την εξάπλωση της COVID-19

Περίπου 1.300 πάροχοι ιατρικών υπηρεσιών και ειδικοί στον τομέα της δημόσιας υγείας υπέγραψαν αυτήν την εβδομάδα μία αίτηση, στην οποία ζητούν να σταματήσει η αστυνομία τη χρήση χημικών

Kathimerini.gr

Γιατροί, νοσηλευτές και ειδικοί στην αντιμετώπιση ασθενειών προειδοποίησαν ότι η χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού εναντίον των διαδηλωτών θα επιταχύνει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, εγείροντας ανησυχίες ότι οι τακτικές της αστυνομίας θα μπορούσαν να επιδεινώσουν μία πανδημία, η οποία έχει ήδη έναν δυσανάλογο αντίκτυπο μεταξύ των Αφροαμερικανών και ατόμων με καταγωγή από την Μέση Ανατολή ή/και τη Λατινική Αμερική.

Περίπου 1.300 πάροχοι ιατρικών υπηρεσιών και ειδικοί στον τομέα της δημόσιας υγείας υπέγραψαν αυτήν την εβδομάδα μία αίτηση, στην οποία ζητούν να σταματήσει η αστυνομία τη χρήση χημικών.

«Σε ό,τι αφορά την διαχείριση των κινητοποιήσεων ενάντια στη "λευκή υπεροχή", η πρώτη μας δήλωση σχετίζεται με την ακλόνητη υποστήριξη σε όσους διαλύουν, ξεριζώνουν ή αναδιαμορφώνουν ρατσιστικούς θεσμούς», αναφέρεται στην ανοιχτή επιστολή. «Συνεπώς, προτείνουμε αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές για την υποστήριξη της δημόσιας υγείας».

Ειδικοί στον τομέα της υγείας καθώς και υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των πολιτών έχουν από καιρό ταχθεί ενάντια στη χρήση δακρυγόνων, ένα χημικό όπλο που μπορεί να είναι αποβεί θανατηφόρο, ιδιαίτερα μεταξύ των ηλικιωμένων και όσων υποφέρουν από υποκείμενα νοσήματα, όπως το άσθμα.

Διάφορες διεθνείς συνθήκες αλλά και η Σύμβαση της Γενεύης έχουν απαγορεύσει τη χρήση τους σε συνθήκες πολέμου παγκοσμίως.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση