ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κριμαία: «Απόπειρα ουκρανικής επίθεσης με drone» - Έκλεισε προσωρινά η γέφυρα

Το Κίεβο, από πλευράς του (τουλάχιστον επισήμως), δεν παραδέχεται εμπλοκή του, έχοντας αναλάβει -μήνες μετά- την ευθύνη μόνο για την πρώτη επίθεση, τον περασμένο Οκτώβριο.

Νέα «προσωρινή διακοπή» της κυκλοφορίας στη Γέφυρα της Κριμαίας, η οποία ενώνει τη χερσόνησο με τη Ρωσία, σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, όπως ανακοινώθηκε σε επίσημο κανάλι του Telegram, κατά το πρακτορείο Reuters.

Λίγη ώρα αργότερα η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση.

Με βάση τα όσα ανέφερε ο τοποθετημένος από τη Ρωσία κυβερνήτης της Κριμαίας, «ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν να επιτεθούν με drone σε υποδομή στο κέντρο της χερσονήσου».

«Οσοι βρίσκονται στη γέφυρα και την περιοχή που βρίσκεται υπό διερεύνηση καλούνται να παραμείνουν ψύχραιμοι και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων», αναφερόταν στο μήνυμα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα είχε σημειωθεί έκρηξη στη γέφυρα με απολογισμό δύο νεκρούς, με τη Ρωσία να κατηγορεί την Ουκρανία για «τρομοκρατική επίθεση». Το Κίεβο, από πλευράς του (τουλάχιστον επισήμως), δεν παραδέχεται εμπλοκή του, έχοντας αναλάβει -μήνες μετά- την ευθύνη μόνο για την πρώτη επίθεση, τον περασμένο Οκτώβριο.

Πάντως, σε δήλωσή του χθες, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι η γέφυρα αποτελεί θεμιτό στρατιωτικό στόχο για την Ουκρανία, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «φέρνει πόλεμο και όχι ειρήνη».

Με πληροφορίες από Reuters, Guardian

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση