ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κυριακίδου: Πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της έλλειψης φαρμάκων

Υπογράμμισε ότι η ΕΕ βρίσκεται σε επιφυλακή και ότι η πανδημία δεν έχει λήξει

Kathimerini.gr

Νέο πακέτο προτάσεων νομοθετικών αλλαγών και νέα φαρμακευτική στρατηγική με στόχο την προσβασιμότητα και την επάρκεια φαρμάκων αναμένεται να παρουσιάσει η Κομισιόν τους επόμενους δύο μήνες, τόνισε η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Επίσης, ανέφερε ότι απάντησε σήμερα στην επιστολή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, υπογραμμίζοντας ότι η ΕΕ βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας και άλλων χωρών που το χρειάζονται.

Σε σχέση με τον κορωνοϊό, υπογράμμισε ότι η ΕΕ βρίσκεται σε επιφυλακή και ότι η πανδημία δεν έχει λήξει.

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για πιθανή έξαρση», σημείωσε και ανέφερε ότι η εικόνα της Κίνας δεν είναι ξεκάθαρη, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει αποφασιστικότητα και συντονισμός των κρατών-μελών.

«Η διαφάνεια είναι σημαντική και δεν μπορώ να αποκλείσω αύξηση περιστατικών» σημείωσε η κ. Κυριακίδου.

Τέλος, τόνισε ότι ο εμβολιασμός και τα εμβόλια παραμένουν η ασπίδα μας και ζήτησε από όλους τους πολίτες να προχωρήσουν σε ενισχυτική δόση, διότι όπως πρόσθεσε «δεν μπορούμε να προβλέψουμε πώς θα εξελιχθεί η επιδημιολογική εικόνα στα κράτη-μέλη».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Βαθαίνει η πολιτική ρήξη στο Ισραήλ με τους διαδηλωτές να συντρίβουν την αμφιλεγόμενη δικαστική αναθεώρηση του Νετανιάχου ...
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΚΟΣΜΟΣ