ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λίβανος: Τρία προσφυγόπουλα πνίγηκαν μετά τις καταρρακτώδεις βροχές

Εδώ και μερικές ημέρες, οι βροχές και το χιόνι που πέφτουν στον Λίβανο έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές σε υποδομές

Τρία παιδιά από τη Συρία πνίγηκαν σήμερα σε μια λιμνούλα, κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Κάα, στον ανατολικό Λίβανο, έπειτα από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την περιοχή.

«Δύο αδέλφια που έκαναν μπάνιο στη λιμνούλα πνίγηκαν, όπως και ο ξάδελφός τους που προσπάθησε να τους σώσει», είπε ο δήμαρχος του Κάα, Μπασίρ Μάταρ.

Τα τρία αγόρια ήταν ηλικίας κάτω των 10 ετών. Ανασύρθηκαν από στρατιώτες και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Χερμέλ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. Εδώ και μερικές ημέρες, οι βροχές και το χιόνι που πέφτουν στον Λίβανο έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές σε υποδομές.

Εκατοντάδες χιλιάδες Σύροι έφυγαν στον Λίβανο όταν ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στη χώρα τους, το 2011. Σύμφωνα με τις αρχές, ο Λίβανος φιλοξενεί περίπου 2 εκατομμύρια πρόσφυγες. Από αυτούς, οι 830.000 είναι καταγεγραμμένοι από τις υπηρεσίες του ΟΗΕ. Η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες ζήτησε στις αρχές Δεκεμβρίου να παρασχεθεί βοήθεια στους Σύρους εκτοπισμένους αλλά και στους ευάλωτους Λιβανέζους πολίτες, καθώς η χώρα βιώνει μια κοινωνικοοικονομική κρίση άνευ προηγουμένου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ασία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση