ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μπάιντεν: Δεν μπορώ να εγγυηθώ την τελική έκβαση στο Αφγανιστάν

Δεύτερο διάγγελμά μέσα σε λίγες ημέρες για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν

Kathimerini.gr

Η εκκένωση μεγάλου αριθμού Αμερικανών και των Αφγανών συμμάχων τους είναι μία ριψοκίνδυνη επιχείρηση για την έκβαση της οποίας «δεν μπορεί να εγγυηθώ», δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο δεύτερο διάγγελμά του μέσα σε λίγες ημέρες για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ακόμη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε σετενή επαφή με τους Ταλιμπάν προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ Αφγανούς πολίτες που συνδέονται με τις ΗΠΑ.

Ο κ. Μπάιντεν χαρακτήρισε την επιχείρηση εκκένωσης στην Καμπούλ ως μια από τις «πιο δύσκολες της ιστορίας».

Είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σχεδόν 6.000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν και ότι μέχρι στιγμής Οι ΗΠΑ έχουν απομακρύνει 13.000 ανθρώπους από τη χώρα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι έχει εργαστεί για να απομακρυνθούν από το Αφγανιστάν 204 Αμερικανοί δημοσιογράφοι και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται για να επαληθεύσουν πόσοι Αμερικανοί πολίτες παραμένουν στη χώρα.

Ο κ. Μπάιντεν υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει στην πατρίδα κάθε Αμερικανός που θέλει να φύγει από το Αφγανιστάν σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ποιο θα είναι το «τελικό αποτέλεσμα» της επιχείρησης εκκένωσης.

Εκτίμησε ότι οι Αφγανοί σύμμαχοι των ΗΠΑ μπορούν να φύγουν έως τις 31 Αυγούστου.

Πρόσθεσε ότι δεν έχει ενδείξεις ότι Αμερικανοί πολίτες παρεμποδίζονται από τους Ταλιμπάν για να μην φτάσουν στο αεροδρόμιο.
Ανέφερε δε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν αμερικανικά στρατεύματα για να βοηθήσουν στην επιχείρηση εκκένωσης στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Και προειδοποίησε ότι πιθανή επέκταση της ζώνης ασφαλείας έξω από την υφιστάμενη περιοχή περιμετρικά του αεροδρομίου μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Do you actually watch what you post or read the comments posted? When are you going to fix the refresh problem? It`s frustrating when you watch a video and all of a sudden it disappears because the page refreshes. I have commented before about this (maybe a year ago?) and others also have done the same.

tsik
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση