ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με παραινέσεις σε πνεύμα «Finest Ηοur» το τέταρτο, έκτακτο διάγγελμα της Ελισάβετ

Η απόφαση για το διάγγελμα ελήφθη κατόπιν στενής συνεννόησης με την Downing Street, και έρχεται σε μία στιγμή όπου ο αριθμός των θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο έφθασε το Σάββατο τα 4.313.

Kathimerini.gr

Θα είναι το τέταρτο, έκτακτο διάγγελμά της στα 68 χρόνια που βρίσκεται στο θρόνο και βιντεοσκοπήθηκε κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες.

Τη λήψη έκανε ένας και μόνο κάμεραμαν, ο οποίος φορούσε προστατευτικό εξοπλισμό, με όλα τα άλλα μέλη του τεχνικού συνεργείου να βρίσκονται σε άλλα δωμάτια.

Το διάγγελμα της Βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταδοθεί στις 8 το απόγευμα (10 η ώρα Ελλάδος).

Τα άλλα τρία έκτακτα διαγγέλματα της Ελισάβετ είχαν μεταδοθεί το 2002, προ της κηδείας της βασιλομήτορος, τα δε υπόλοιπα δύο παλαιότερα, το 1997 μετά τον θάνατο της Νταϊάνα, και το 1991 στον Πόλεμο του Κόλπου.

Από όσα έχουν μέχρι στιγμής γνωστά η βασίλισσα θα αναγνωρίσει την θλίψη τον πόνο και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Βρετανοί «σε αυτή την ταραγμένη εποχή» και θα εξάρει τις αξίες της αυτοπειθαρχίας και της αποφασιστικότητας κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης.

Θα ευχαριστήσει επίσης το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του NHS και θα δώσει έμφαση στον ρόλο που μπορεί να παίξει το κάθε άτομο ξεχωριστά.

Μία από τις φράσεις που αναμένεται να περιέχονται στο διάγγελμά της είναι: «Σας μιλάω σε μία ταραγμένη εποχή για τον βίο της χώρας μας. Μίας αναστάτωσης που έχει προκαλέσει βαθύ πόνο σε κάποιους, οικονομικές δυσκολίες σε πολλούς και τεράστιες αλλαγές στην καθημερινότητα, για όλους μας».

Και θα προσθέσει: «Ελπίζω στα χρόνια που έρχονται ο καθένας να είναι περήφανος για τον τρόπο που αποκρίθηκε στην κρίση (…) Και όσοι θα έλθουν μετά από εμάς να λένε ότι αυτή η γενιά των Βρετανών ήταν και πάλι δυνατή όπως όλες», σε μια αποστροφή που μάλλον φιλοδοξεί να παραπέμψει -μεγεθών και αναλογιών τηρουμένων- στο «Finest Hour» του Τσώρτσιλ.

Στο ίδιο πνεύμα θα προσθέσει ότι «οι συμπεριφορές της αυτοπειθαρχίας, της ήρεμης και καλοδιάθετης αποφασιστικότητας και της συμπαράστασης στους συμπολίτες μας εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν αυτή τη χώρα».

Η απόφαση για το διάγγελμα ελήφθη κατόπιν στενής συνεννόησης με την Downing Street, και έρχεται σε μία στιγμή όπου ο αριθμός των θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο έφθασε το Σάββατο τα 4.313.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση