ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με τέσσερα εμβόλια η μελέτη μίξης σκευασμάτων κατά του κορωνοϊού

Διεξαγωγή έρευνας από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η μελέτη που διεξάγει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για τα οφέλη της χορήγησης δύο διαφορετικών εμβολίων κατά του κορωνοϊού στους πολίτες επεκτείνεται ώστε να αξιολογήσει τους συνδυασμούς τεσσάρων σκευασμάτων.

Μέχρι τώρα η γνωστή ως μελέτη Com-Cov των Βρετανών ερευνητών έλεγχε την ανοσοαπόκριση εθελοντών στους οποίους χορηγούνταν πρώτα μία δόση του εμβολίου της AstraZeneca και έπειτα μία δόση του εμβολίου της Pfizer ή αντιστρόφως.

Όπως ανακοινώθηκε, πλέον στη μελέτη εντάσσονται τα εμβόλια της Moderna και της Novavax.

Ο έλεγχος αποτελεσματικότητας των νέων συνδυασμών που προκύπτουν θα εξεταστεί επί 1050 πρόσθετων εθελοντών ηλικία άνω των 50 ετών που έχουν κάνει την πρώτη δόση κάποιου εκ των εμβολίων της AstraZeneca ή της Pfizer τις προηγούμενες οκτώ με δώδεκα εβδομάδες.

Αν αποδειχθεί πως ο συνδυασμός εμβολίων έχει οφέλη, τότε η αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων μαζί με την Ενιαία Επιτροπή Εμβολισμών και Ανοσοποίησης της χώρας θα μελετήσουν τα στοιχεία με προοπτική να εγκρίνουν τη μίξη την σκευασμάτων.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει παραγγείλει 100 εκ. δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, 40 εκ. της Pfizer, 60 εκ. της Novavax και 17 εκ. της Moderna.

Όλα τα εμβόλια πλην της Novavax έχουν λάβει έγκριση και χορηγούνται στους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Novavax έχει υποβάλει αίτηση στις βρετανικές ρυθμιστικές αρχές για άδεια χρήσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση