ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μελόνι: Δεν θα επιτρέψω να γίνει η Ιταλία ο προσφυγικός καταυλισμός της Ευρώπης

Περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι έφτασαν στη Λαμπεντούζα μόνο την περασμένη εβδομάδα

Kathimerini.gr

Από τη Νέα Υόρκη όπου βρέθηκε για να πάρει μέρος στις εργασίες της συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου υποστηρίζοντας ότι «η Ιταλία βρίσκεται κάτω από απίστευτη πίεση» λόγω των μεταναστευτικών ροών που έχουν αυξηθεί με προορισμό το ιταλικό νησάκι της Λαμπεντούζα.

Περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι έφτασαν στη Λαμπεντούζα μόνο την περασμένη εβδομάδα, ενώ από τις αρχές του έτους στην Ιταλία έχουν φτάσει πάνω από 127.000 μετανάστες και πρόσφυγες, πλήθος υπερδιπλάσιο σε σχέση με εκείνο της αντίστοιχης χρονικής περιόδου του 2022.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός διαμήνυσε, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ότι δεν θα επιτρέψει η χώρα της να γίνει «ο προσφυγικός καταυλισμός της Ευρώπης».

Η πλειοψηφία των μεταναστών και των προσφύγων που φτάνουν στη Λαμπεντούζα μεταφέρονται σε κέντρα υποδοχής στη Σικελία τα οποία είναι όμως ήδη ασφυκτικά γεμάτα.

Πολλοί, εν συνεχεία, επιχειρούν να κινηθούν βόρεια και να φτάσουν στα σύνορα με τη Γαλλία η οποία έχει όμως ενισχύσει αποφασιστικά τους συνοριακούς ελέγχους το τελευταίο διάστημα θορυβημένη από τις ροές προς την Ιταλία.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Λαμπεντούζα την περασμένη Κυριακή, η Τζόρτζια Μελόνι προειδοποιήσε ότι «το μέλλον της Ευρώπης θα κινδυνέψει» εάν οι χώρες της ΕΕ δεν καταφέρουν να συνεργαστούν για να βρουν «σοβαρές λύσεις» στο μέτωπο του μεταναστευτικού.

Με πληροφορίες από Guardian

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση