ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μετά την Αρντέρν καλύτερος ο Κουρτς στην αντιμετώπιση της κρίσης

Αυτό διαπιστώνει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε έξι ευρωπαϊκές χώρες και στη Νέα Ζηλανδία

ΚΥΠΕ

Ο ομοσπονδιακός Καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς παίρνει τον δεύτερο καλύτερο βαθμό, μετά την Πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν, ως προς την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού, διαπιστώνει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε έξι ευρωπαϊκές χώρες και στη Νέα Ζηλανδία.

Στη δημοσκόπηση αυτή, τα αποτελέσματα της οποίας μετέδωσε η δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση (ORF), οι ερωτηθέντες σε Αυστρία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Σουηδία και Νέα Ζηλανδία αξιολόγησαν μόνον τη δική τους Κυβέρνηση. Πιο ικανοποιημένοι δήλωσαν οι πολίτες στη Νέα Ζηλανδία, στην Αυστρία και στη Γερμανία.

Σε μια κλίμακα από το 0 έως το 10, η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Αρντέρν βαθμολογήθηκε με βαθμό 7,8, ο Αυστριακός Καγκελάριος Κουρτς με 6,8 και η Καγκελάριος της Γερμανίας Αγγέλα Μέρκελ με 6,0.

Στις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού, οι Κυβερνήσεις δέχτηκαν πολύ περισσότερες επικρίσεις για τα μέτρα: οι Ιταλοί, οι Βρετανοί και οι Γάλλοι έδωσαν έτσι τους χειρότερους βαθμούς στις πολιτικές ηγεσίες τους.

Χειρότερα απ` όλους βαθμολογείται στην δημοσκόπηση αυτή από τους πολίτες της χώρας του ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν (με μόλις 4,1) ενώ λίγο καλύτερα αξιολογήθηκαν ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν (5,2), ο Πρωθυπουργός της ΙταλίαςΤζουζέπε Κόντε (5,5) και ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον (5,6).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση