ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μπόρις Τζόνσον: Σχεδιάζει επιστροφή α λα Μπερλουσκόνι

Ο πρώην υπουργός Ρόρι Σιούαρτ προειδοποίησε ότι «υπάρχουν άτομα που τον θέλουν πίσω»

Σε μία επιστροφή α λα Μπερλουσκόνι ελπίζει ο Μπόρις Τζόνσον, που οδηγήθηκε σε παραίτηση από τους βουλευτές του, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Ρόρι Σιούαρτ, ο οποίος προειδοποίησε ότι «υπάρχουν άτομα που τον θέλουν πίσω».

Μιλώντας στον Guardian, ο κ. Στιούαρτ -ο οποίος είχε θέσει υποψηφιότητα εναντίον του Τζόνσον στις εκλογές για την ηγεσία των Τόρις το 2019- ανέφερε ότι ο κόσμος πρέπει να θυμάται ότι ο κ. Τζόνσον αναγκάστηκε να παραιτηθεί – έπειτα από σειρά σκανδάλων.

Ο κ. Στιούαρτ χαρακτήρισε τον κ. Τζόνσον «επικίνδυνο». «Νομίζω ότι πρέπει να υπενθυμίσουμε στον κόσμο γιατί έφυγε. Έπρεπε να είχε φύγει πολύ, πολύ νωρίτερα. Αυτό που έκανε ήταν βαθιά ντροπιαστικό – και επικίνδυνο», είπε.

Ο πρώην υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου εξέφρασε τον φόβο ότι ο κ. Τζόνσον μπορεί να επιχειρήσει να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής, παρομοιάζοντάς τον με άλλους πολιτικούς που έχασαν την εξουσία: «Προσπαθεί να μιμηθεί τον Ίμραν Χαν ή τον Μπερλουσκόνι. Θα περιφέρεται τριγύρω, ελπίζοντας σε μια λαϊκίστικη επιστροφή», τόνισε.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, 85 ετών, ανακοίνωσε την επιθυμία του να επιστρέψει στην πολιτική στις εκλογές του επόμενου μήνα, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ίμραν Καν έχει βάλει στόχο την επιστροφή του, λίγους μήνες αφότου έχασε την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Ωστόσο, ορισμένοι από τους υποστηρικτές του Τζόνσον είναι πεπεισμένοι ότι όσοι στράφηκαν εναντίον του θα το μετανιώσουν. Ένας πρώην σύμβουλος του κ. Τζόνσον δήλωσε ότι μπορεί να επιδιώξει να μιμηθεί τον Τσόρτσιλ, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός σε δύο ξεχωριστές περιόδους.

«Συμφωνεί με τους περισσότερους Τόρις ότι η Λιζ είναι πολύ πιθανό να φέρει την καταστροφή», είπε η ίδια πηγή σύμφωνα με τον Giardian, εκτιμώντας ότι η κ. Τρας θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η ίδια μια πρόκληση για την ηγεσία πριν από τις επόμενες εκλογές. «Ένας ανανεωμένος και ίσως πιο μετανιωμένος Μπόρις που θα προσφέρει αισιοδοξία έπειτα από βαθύ σκοτάδι μπορεί να αρέσει τόσο στους βουλευτές όσο και στα μέλη», συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

Άλλη κυβερνητική πηγή που επικαλείται ο Guardian εκτιμά ότι ο κ. Τζόνσον αρχικά θα «εστιάσει στην καλλιέργεια της διεθνούς εικόνας του παρά στα παιχνίδια του Γουέστμινστερ», χωρίς όμως να εξαφανιστεί εντελώς από την εγχώρια πολιτική σκηνή, περιμένοντας και την παραμικρή πιθανότητα να επιστρέψει στην πρωθυπουργία.

Με πληροφορίες από THE GUARDIAN

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση