ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μπουρλά: Εντός 2021 θα ξέρουμε για την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου κατά του κορωνοϊού

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι θα πρέπει να είμαστε συνεχώς ένα βήμα μπροστά από την πανδημία και τον ιό

Kathimerini.gr

Την εκτίμηση ότι εντός του έτους το φάρμακο για τον κορωνοϊό θα είναι έτοιμο, καθώς έχουν γίνει γνωστά όσα χρειάζονται για την αποτελεσματικότητά του, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι θα πρέπει να είμαστε συνεχώς ένα βήμα μπροστά από την πανδημία και τον ιό.

Ως προς την αίτηση για κατεπείγουσα έγκριση του εμβολίου της Pfizer για τα παιδιά 5-11 ετών, ο κ. Μπουρλά ανέφερε ότι «εμείς για να υποβάλουμε αίτηση σημαίνει ότι αισθανόμαστε πολύ δυνατά ότι είναι αποτελεσματικό, ότι είναι ασφαλές και ότι χρειάζεται».

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας, είπε ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και η Pfizer, όπως και άλλοι φορείς, εργάζονται για την εύρεση θεραπείας.

Ο κ. Μπουρλά υπογράμμισε ότι επί του παρόντος δεν έχει υπάρξει κανένα στέλεχος που δεν καλύπτεται από το εμβόλιο της Pfizer. Όπως είπε, αν προκύψει κάποια μετάλλαξη που δεν αντιμετωπίζεται με τα εμβόλια που έχουμε στη διάθεσή μας, «θα μπορέσουμε να έχουμε μέσα σε 100 ημέρες ένα καινούριο εμβόλιο για το στέλεχος που θα έχει πρόβλημα».

Αναφορικά με τις έρευνες για ένα νέο φαρμάκο, είπε ότι οι έρευνες εστιάζονται σε ένα φάρμακο από το στόμα και η διαφορά σε σχέση με τα ενέσιμα είναι ότι μπορεί να δίνεται στο σπίτι. «Ελπίζω ότι θα είναι καλά τα νέα και θα ξέρουμε πριν από το τέλος του χρόνου» είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Το reality check του Μπάιντεν

Το reality check του Μπάιντεν

Ο Αμερικανός Πρόεδρος παραδέχτηκε και δημοσίως πως η Ρωσία πιθανόν να επιτεθεί της Ουκρανίας με μια δήλωση-πρόβλεψη
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΚΟΣΜΟΣ