ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα Υόρκη: Αναστάτωση στην ελληνοαμερικανική ομογένεια από δηλώσεις του δημάρχου

Δήλωσε «φίλος των Τούρκων» και αναφέρθηκε σε στενότερη επαφή την οποία θα επιδιώξει με την Τουρκία

ΚΥΠΕ

Αναστάτωση προκλήθηκε στην ελληνοαμερικανική ομογένεια, σε οργανώσεις και Τύπο, από τις δηλώσεις του νέου Δημάρχου της νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο Τουρκικό πρακτορείο «Anadolu». Η συνέντευξη του δημάρχου στο εν λόγο πρακτορείο ήταν η πρώτη σε διεθνές ΜΜΕ μετά την εκλογή του.

Ο δήμαρχος Άνταμς τον οποίο είχε στηρίξει κατά καιρούς η ελληνοαμερικανική κοινότητα και η ίδια η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, δήλωσε «φίλος των Τούρκων» και αναφέρθηκε σε στενότερη επαφή την οποία θα επιδιώξει με την Τουρκία σε επίπεδο αυτοδιοίκησης και οικονομικής συνεργασίας, κατά τη θητεία του στη Δημαρχεία της Νέας Υόρκης, όπως και την προώθηση επισκέψεων στην Τουρκία των νεότερων Αμερικανών, αναφέροντας ως ελκυστικούς προορισμούς την Κωνσταντινούπολη και την Καππαδοκία.

Πέραν των προηγούμενων δηλώσεων, ομογενείς αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος Άνταμς παρέλειψε να σχολιάσει θέματα όπως το Κυπριακό, το προσφυγικό και ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα οποία άπτονται επίσης των Αμερικανοτουρκικών σχέσεων αναφέροντας μόνο πως οι Τούρκοι έχουν την εξαίσια ικανότητα να διατηρούν την ιστορική τους κληρονομιά. Εξέφρασε, επίσης, τον θαυμασμό του για την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΗΠΑ  |  Τουρκία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση