Νέα νύχτα έντασης στη Μέση Ανατολή, με το Ιράν να βάλλει κατά Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ και το Ισραήλ να σφυροκοπά τη Βηρυτό. Την ίδια ώρα, Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν στέλνουν αντικρουόμενα μηνύματα για την πορεία των διαπραγματεύσεων, με τον Αμερικανό πρόεδρο να κάνει λόγο για «παραγωγικές συνομιλίες» και την Τεχεράνη να διαψεύδει.
Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις.
IDF: Καταστράφηκαν κέντρα διοίκησης της Χεζμπολάχ
Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε πως κατέστρεψε ολοσχερώς ένα πολυώροφο κτίριο και έπληξε άλλα κτίρια στη Βηρυτό κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα οποία, σύμφωνα με τον στρατό, χρησιμοποιούνταν από τη Χεζμπολάχ ως κέντρα διοίκησης.
צפו בתיעודים מהלילה: צה"ל תקף תחנת שידור הפועלת בחסות חיזבאללה ומפקדות של יחידת 'כוח רדואן'
— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) March 24, 2026
לאורך הלילה, צה"ל תקף תשתיות של ארגון הטרור חיזבאללה בביירות ובמרחבים נוספים בלבנון.
בתקיפות שבוצעו בביירות, הותקפו מפקדות של ארגון הטרור, בהן מפקדה של יחידת 'כוח רדואן', ממנה פעלו מחבלי… pic.twitter.com/0PTCNeutAz
Ιράν: 466 συλλήψεις για «διαδικτυακή προπαγάνδα υπέρ του εχθρού»
Η αστυνομία του Ιράν ανακοίνωσε πως συνέλαβε 466 άτομα που κατηγορούνται για «υποδαύλιση της κοινής γνώμης» και «διαδικτυακή προπαγάνδα υπέρ του εχθρού», σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο IRNA.
Οι νεκροί του πολέμου στη Μέση Ανατολή
Ιράν: Τουλάχιστον 1.500 νεκροί, 18.551 τραυματίες
Λίβανος: Τουλάχιστον 1.001 νεκροιί, 2.583 τραυματίες
Ιράκ: Τουλάχιστον 61 νεκροί, δεκάδες τραυματίες
Ισραήλ: Τουλάχιστον 18 νεκροί, 4.829 τραυματίες
Αμερικανικές δυνάμεις: Τουλάχισοτν 13 νεκροί, 200 τραυματίες
Παλαιστίνη: Τουλάχιστον 4 νεκροί
Συρία: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί
Κουβέιτ: Τουλάχιστον έξι νεκροί, δεκάδες τραυματίες
Μπαχρέιν: Τουλάχιστον 2 νεκροί, δεκάδες τραυματίες
ΗΑΕ: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί, 160 τραυματίες
Ομάν: Τουλάχιστον τρεις νεκροί, 15 τραυματίες
Σαουδική Αραβία: Τουλάχιστον δύο νεκροί, 20 τραυματίες
Ιορδανία: Τουλάχιστον 28 τραυματίες
Κατάρ: Τουλάχιστον 16 τραυματίες
Ισραήλ: 4.829 τραυματίες σε 25 ημέρες
Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ γνωστοποίησε πως από τις 28 Φεβρουαρίου και την έναρξη των αμερικανο-ισραηλινών επιχειρήσεων και των ιρανικών αντιποίνων, έχουν τραυματιστεί 4,829 πολίτες.
Από αυτούς οι 111 παραμένουν νοσηλευόμενοι, ενώ 12 βρίσκονται σε «σοβαρή κατάσταση».
Ανοδικά άνοιξαν οι ευρωαγορές
Ανοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα αντικρουόμενα μηνύματα από τον πόλεμο που συνεχίζεται στη Μέση Ανατολή, ενώ οι ανησυχίες για τον αντίκτυπο από το ενεργειακό σοκ συγκρατούσαν τα κέρδη των μετοχών.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,3% στις 578,45 μονάδες στις 10:03 ώρα Ελλάδας, αφού ο δείκτης είχε υποχωρήσει χθες στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Νοέμβριο 2025.
Οι μετοχές ενέργειας επέκτειναν τα κέρδη τους, αποτυπώνοντας την άνοδο στις τιμές του πετρελαίου.
NetBlocks: 25 ημέρες χωρίς διαδίκτυο στο Ιράν
Η πανεθνική διακοπή πρόσβασης στο διαδίκτυο που επέβαλαν οι ιρανικές αρχές σε ολόκληρη τη χώρα συμπληρώνει 25 ημέρες, ξεπερνώντας τις 576 ώρες, σύμφωνα με την ομάδα παρακολούθησης NetBlocks.
Update: #Iran's internet blackout has entered its 25th day after 576 hours, leaving the public isolated from the world as whitelisted accounts seek to take control of the narrative. The measure leaves civilians without vital updates and without a voice on the global stage. pic.twitter.com/64N51Is1bS
— NetBlocks (@netblocks) March 24, 2026
«Ο Τραμπ επιθυμεί συμφωνία με το Ιράν - Απίθανη η επιτυχία των διαπραγματεύσεων»
Ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται αποφασισμένος να καταλήξει σε συμφωνία με το Ιράν με στόχο τον τερματισμό των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή, δήλωσαν την Τρίτη τρεις ανώτεροι Ισραηλινοί αξιωματούχοι.
Οι αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, ανέφεραν ότι θεωρούν απίθανο το Ιράν να αποδεχτεί τις απαιτήσεις των ΗΠΑ σε οποιονδήποτε νέο γύρο διαπραγματεύσεων, οι οποίες διακόπηκαν στις 28 Φεβρουαρίου με την έναρξη του αμερικανο-ισραηλινού πολέμου κατά του Ιράν.
Οι αξιώσεις των ΗΠΑ πιθανότατα περιλαμβάνουν περιορισμούς στα πυρηνικά προγράμματα και τα προγράμματα βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν.
IDF: Πλήγματα σε κυβερνητικά κτίρια και αποθήκες βαλλιστικών πυραύλων
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως κατά τη διάρκεια της νύχτας έπληξε τα κεντρικά γραφεία των μυστικών υπηρεσιών του IRGC, εγκαταστάσεις αποθήκευσης βαλλιστικών πυραύλων και διάφορα κυβερνητικά κτίρια - μεταξύ αυτών και ένα του Υπουργείου Πληροφοριών.
Επίσης, ισχυρίστηκε ότι μεταξύ των 50 στόχων που χτυπήθηκαν περιλαμβάνονταν αποθήκες όπλων και συστήματα αεροπορικής άμυνας.
3,000+ strikes across Iran since the start of Operation Roaring Lion
— Israel Defense Forces (@IDF) March 24, 2026
Yesterday, the IDF targeted IRGC command centers, weapons storage facilities, and aerial defense systems.
Overnight, an additional 50+ targets were struck, including ballistic missile storage and launch…
Αναχαιτίσεις πάνω από την Ακρε και τη Χάιφα
Σειρήνες ηχούν στην Ακρε και στα προάστια Κράιοτ της Χάιφα εν μέσω πυραυλικής επίθεσης της Χεζμπολάχ από τον Λίβανο.
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν πολλές αναχαιτίσεις πάνω από την περιοχή.
Φρουροί της Επανάστασης: Προειδοποιούν το Ισραήλ για επιθέσεις «χωρίς όριο» αν στοχεύσουν Παλαιστινίους
Οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποίησαν σήμερα τον ισραηλινό στρατό πως οι δυνάμεις του στο Βορρά και τη Λωρίδα της Γάζας θα γίνουν στόχος «χωρίς κανένα όριο», αν το Ισράηλ στοχεύσει πολίτες στα παλαιστινιακά εδάφη και τον Λίβανο.
Αξιωματικός των IRGC: «Δεν έχει μείνει πολύς χρόνος» για τις ΗΠΑ να γλιτώσουν από το «τέλμα»
Ο Μοχσέν Ρεζάε, υψηλόβαθμος αξιωματικός του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), δήλωσε ότι το Ιράν θα «παραλύσει» τις ΗΠΑ και θα «βυθίσει» τα πλοία τους στον Αραβικό Κόλπο, εάν η χώρα επιτεθεί σε ιρανικές υποδομές, όπως είχε απειλήσει προηγουμένως ο Τραμπ.
«Οι τελικές προθεσμίες για τη σωτηρία της Αμερικής πλησιάζουν» και δεν «απομένει πολύς χρόνος για να σωθεί η Αμερική από αυτό το τέλμα», ανέφερε ο Ρεζάι, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Αναχαιτίσεις πάνω από την Ακρε και τη Χάιφα
Σειρήνες ηχούν στην Ακρε και στα προάστια Κράιοτ της Χάιφα εν μέσω πυραυλικής επίθεσης της Χεζμπολάχ από τον Λίβανο.
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν πολλές αναχαιτίσεις πάνω από την περιοχή.
Μπαχρέιν: Πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις λόγω της «εγκληματικής ιρανικής επιθετικότητας»
Το Υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν αναφέρει ότι η ομάδα της πολιτικής άμυνας «κατάφερε να σβήσει μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε εγκαταστάσεις μιας από τις εταιρείες λόγω της εγκληματικής ιρανικής επιθετικότητας».
Ισραήλ: Επτά ιρανικά πυραυλικά κύματα μέσα σε δέκα ώρες
Το Ιράν εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη μαζικές ρίψεις πυραύλων εναντίον του Ισραήλ, εκτοξεύοντας επτά ομοβροντίες πυραύλων από τα μεσάνυχτα έως περίπου τις 10:00 το πρωί, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.
Missiles launched from Iran in retaliation for US and Israeli attacks were seen in the skies over Jerusalem, Haifa, Bethlehem and Hebron pic.twitter.com/URfdQ1fMTC
— Anadolu English (@anadoluagency) March 24, 2026
Ιρανικά ΜΜΕ: Επίθεση σε ενεργειακές υποδομές παρά τις δηλώσεις Τραμπ
Αμερικανο-ισραηλινές επιθέσεις έπληξαν δύο εγκαταστάσεις φυσικού αερίου και έναν αγωγό, λίγες ώρες αφότου ο Τραμπ ανακοίνωσε «ενεργειακή εκεχειρία» έως την Παρασκευή, σύμφωνα με τα ιρανικά ΜΜΕ.
«Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επιθέσεων που πραγματοποιούνται από τον σιωνιστικό και αμερικανικό εχθρό, στο στόχαστρο βρέθηκαν το κτίριο της διοίκησης φυσικού αερίου και ο σταθμός ρύθμισης της πίεσης του φυσικού αερίου στην οδό Kaveh στο Ισφαχάν», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Fars. Πρόσθεσε ότι οι εγκαταστάσεις στο κεντρικό Ιράν «υπέστησαν μερικές ζημιές».
Ανέφερε επίσης ότι μια επίθεση είχε ως στόχο τον αγωγό φυσικού αερίου του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Khorramshahr, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.
Εκρήξεις στη Βαγδάτη
Semafor: Η προσωρινή «εκεχειρία» ισχύει μόνο για την ενέργεια του Ιράν
Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τα πλήγματα εναντίον του Ιράν, καθώς η παύση ισχύει μόνο για τις επιθέσεις εναντίον των ενεργειακών εγκαταστάσεων της Τεχεράνης, σύμφωνα με τη διεθνή ψηφιακή ειδησεογραφική πλατφόρμα Semafor, η οποία επικαλέσθηκε χθες, Δευτέρα, έναν αμερικανό αξιωματούχο.
Νωρίτερα χθες, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε ανακοινώσει πως αναβάλλει για πέντε ημέρες το σχέδιό του να πλήξει τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και την ενεργειακή υποδομή του Ιράν, ενώ έκανε λόγο για «παραγωγικές» συνομιλίες με ιρανούς αξιωματούχους που δεν κατονόμασε.
«Το στοπ στις επιθέσεις για πέντε ημέρες είναι μόνο για τις ενεργειακές εγκαταστάσεις τους», δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος στη Semafor.
«Δεν είναι για τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και το Πολεμικό Ναυτικό και τους βαλλιστικούς πυραύλους και την αμυντική βιομηχανική βάση. Οι αρχικές πρωτοβουλίες της (Επιχείρησης) Επική Οργή θα συνεχισθούν», δήλωσε στην ειδησεογραφική πλατφόρμα.
Στο ρεπορτάζ της Semafor προστίθεται επίσης ότι το Ισραήλ δεν συμμετέχει στις συνομιλίες της Ουάσινγκτον με την Τεχεράνη.
Νεκροί τουλάχιστον 15 μαχητές των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης
Αεροπορικές επιδρομές που στόχευαν εγκατάσταση των σιιτικών Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης (PMF) του Ιράκ στην επαρχία Ανμπάρ της χώρας προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 15 ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής επιχειρήσεων των PMF στην Ανμπάρ, ενώ τραυμάτισαν άλλους 30, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται τοπικές πηγές.
Οι PMF επιβεβαίωσαν τον θάνατο του διοικητή τους στην Ανμπάρ, Σαάντ αλ-Μπαΐτζι, καθώς και 14 άλλων ατόμων, καταγγέλλοντας τις ΗΠΑ ως υπαίτιες της επίθεσης.
Iraqi rescue workers at the PMF's Habbaniyya base, in Sunni Arab majority Anbar.
— Dr Tallha Abdulrazaq (@TalAbdulrazaq) March 24, 2026
This is the US airstrike that killed at least 14 Shia terrorists loyal to Iran last night, including the PMF's overall commander in charge of the Anbar region. pic.twitter.com/8vmZiY6Nr9
Οι Λαϊκές Δυνάμεις Κινητοποίησης (PMF) είναι μια ομπρέλα ένοπλων οργανώσεων που αποτελείται κυρίως από σιιτικές παραστρατιωτικές φατρίες. Ενσωματώθηκαν επίσημα στις κρατικές δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ, ευθυγραμμίζονται και υποστηρίζονται από το Ιράν και έχουν εξαπολύσει επιθέσεις κατά αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ από την έναρξη του αμερικανο-ισραηλινού πολέμου, στις 28 Φεβρουαρίου.
Φον ντερ Λάιεν: Το Ιράν να σταματήσει τις επιθέσεις και να ανοίξει το Ορμούζ
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κάλεσε τις ΗΠΑ και το Ιράν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να τερματίσουν αμέσως το de facto κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ και τον πόλεμο.
«Το Ιράν πρέπει να σταματήσει αμέσως τις απειλές, την τοποθέτηση ναρκών, τις επιθέσεις με drones και πυραύλους, καθώς και άλλες προσπάθειες να εμποδίσει τη διέλευση εμπορικών πλοίων από το στενό», δήλωσε την Τρίτη από την Καμπέρα.
«Όλοι αισθανόμαστε τις επιπτώσεις στις τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου… αλλά είναι υψίστης σημασίας να καταλήξουμε σε μια λύση που θα είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων και [που] θα θέσει τέλος στις εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή.»
Σειρήνες στο νότιο Ισραήλ
Σειρήνες ήχησαν στο νότιο Ισραήλ, μεταξύ άλλων στη Ντιμόνα και τις γύρω πόλεις, με τον ισραηλινό στρατό να γνωστοποιεί την ανίχνευση νέας ομοβροντίας ιρανικών πυραύλων.
Πέντε επιθέσεις κατά ισραηλινών θέσεων από τη Χεζμπολάχ
Η Χεζμπολάχ γνωστοποίησε πως πραγματοποίησε επιθέσεις κατά πέντε ισραηλινών στόχων νωρίς το πρωί της Τρίτης.
Σε μια σειρά δηλώσεων, η οργάνωση ανέφερε ότι χτύπησε τα ξημερώματα συγκεντρώσεις ισραηλινών στρατευμάτων, στρατώνες, μια εγκατάσταση ραντάρ και θέσεις πυροβολικού.
Γιατί το Πακιστάν προβάλλει ως μια «καλή» τοποθεσία διαπραγματεύσεων
Τις τελευταίες ώρες, το Πακιστάν βρίσκεται στο επίκεντρο δημοσιευμάτων και εικασιών περί ειδικού διαμεσολαβητικού ρόλου σε πιθανές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ιράν.
Παρότι δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη τα περί πιθανής συνάντησης Γουίτκοφ και Κούσνερ με ιρανική αντιπροσωπεία σε πακιστανικό έδαφος, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας διεμήνυσε πως το Πακιστάν είναι «πάντα πρόθυμο να φιλοξενήσει συνομιλίες», υπό την προϋπόθεση ότι «τα μέρη το επιθυμούν».
Και, σύμφωνα με το CNN, υπάρχουν πολλοί λόγοι που το Πακιστάν προβάλλει ως κατάλληλο εδαφικό σημείο διαπραγματεύσεων.
Μοιράζεται εκτενή σύνορα με το Ιράν και συνδέεται με αυτό μέσω πολιτιστικών και θρησκευτικών δεσμών, ενώ φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό σιιτών μουσουλμάνων εκτός Ιράν.
Σε αντίθεση με τις ισλαμικές χώρες του Κόλπου, δεν φιλοξενεί αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις και γι'αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει αποτελέσει στόχο των ιρανικών πυραύλων και drones. Το Ιράν επέτρεψε επίσης σε ορισμένα από τα πλοία του να διέλθουν από τα Στενά του Ορμούζ, παρά τον γενικό αποκλεισμό.
Το Ισλαμαμπάντ έχει επίσης αναδειχθεί εκ νέου ως σημαντικός εταίρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του Τραμπ, χάρη εν μέρει στα αποθέματα σπάνιων γαιών και κρίσιμων ορυκτών που ισχυρίζεται ότι διαθέτει, κάτι που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον.
Ο Τραμπ έχει επίσης αναπτύξει στενή σχέση με τον αρχηγό του ισχυρού στρατού της χώρας, τον Ασίμ Μουνίρ, τον οποίο έχει συναντήσει πολλές φορές και αποκαλεί «αγαπημένο του στρατάρχη». Κατά τη συνάντησή του με τον Μουνίρ το περασμένο καλοκαίρι στο Οβάλ Γραφείο, ο Τραμπ επισήμανε ότι οι Πακιστανοί «γνωρίζουν πολύ καλά το Ιράν, καλύτερα από τους περισσότερους».
Το Πακιστάν έχει επίσης τα δικά του ισχυρά εσωτερικά κίνητρα για να πιέσει προς την αποκλιμάκωση της έντασης. Η χώρα της Νότιας Ασίας με πληθυσμό 230 εκατομμυρίων κατοίκων είναι ιδιαίτερα ευάλωτη σε οποιαδήποτε παρατεταμένη περιφερειακή σύγκρουση, λόγω της εξάρτησής της από τις ενεργειακές προμήθειες της Μέσης Ανατολής.
Στις φλόγες σταθμός φυσικού αερίου στον νότιο Λίβανο
Μεγάλη έκρηξη προκλήθηκε στον σταθμό φυσικού αερίου Αλ Μάνα (Al Manah) στον νότιο Λίβανο, μετά από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα.
Al Manah gas station in southern Lebanon was reportedly struck by an Israeli strike on Tuesday, captured on video with a large explosion pic.twitter.com/gTHuwkwtQ9
— Anadolu English (@anadoluagency) March 24, 2026
Νέες αναχαιτίσεις στις χώρες του Κόλπου
Κατά τη διάρκεια της νύχτας κάποιες χώρες του Κόλπου προειδοποίησαν για πυραυλικές επιθέσεις από το Ιράν.
Κουβέιτ
Ο στρατός του Κουβέιτ ανακοίνωσε νωρίς την Τρίτη ότι τα συστήματα αεροπορικής άμυνας της χώρας αναχαίτισαν πυραύλους από το Ιράν δύο φορές μέσα στη νύχτα.
Νωρίτερα, το υπουργείο Ηλεκτρισμού της χώρας είχε ανακοινώσει ότι επτά γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη τη χώρα είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω ζημιών από συντρίμμια που έπεσαν μετά τις αναχαιτίσεις της αεράμυνας.
Μπαχρέιν
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν, αρκετές φορές αργά τη Δευτέρα και νωρίς την Τρίτη ήχησαν οι σειρήνες πολέμου και εκδόθηκαν προειδοποιήσεις προς τους πολίτες να «διατηρήσουν την ψυχραιμία του και να κατευθυνθούν προς τον πλησιέστερο ασφαλή χώρο».
Σαουδική Αραβία
Το Υπουργείο Άμυνας του βασιλείου ανέφερε στο X ότι είχε αναχαιτίσει και καταστρέψει αρκετά drones κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Νέα εντολή εκκένωσης από το Ισραήλ στον νότιο Λίβανο
Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους του νότιου Λιβάνου, και συγκεκριμένα της περιοχής Μπουρτζ ελ-Σαμάλι κοντά στην Τύρο, να εγκαταλείψουν την περιοχή, προειδοποιώντας για επικείμενες επιθέσεις και ζητώντας τους να «μετακινηθούν βόρεια του ποταμού Ζαχράνι».
Τι ισχύει για τις «συνομιλίες» ΗΠΑ - Ιράν και το νέο τελεσίγραφο Τραμπ
Χθες, Δευτέρα, κάνοντας νέα θεαματική αναστροφή, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για «παραγωγικές» συνομιλίες με την Τεχεράνη, παρατείνοντας κατά πέντε ημέρες το τελεσίγραφο που ήταν ήδη σε ισχύ και δίνοντας εντολή να «παγώσουν» οι επιθέσεις κατά ενεργειακών υποδομών καίριας σημασίας στην Ισλαμική Δημοκρατία.
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί διέψευσε πως διεξήχθη «οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ τις 24 μέρες του πολέμου που μας επιβλήθηκε».
Είπε πάντως πως έλαβε, μέσω «φίλων χωρών», «μηνύματα» που αφορούν «αμερικανικό αίτημα για διαπραγματεύσεις» προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος.
Το δημοσίευμα του Axios πως συνομίλησε με τους Αμερικανούς ειδικούς απεσταλμένους Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ, διέψευσε και ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, ο Μοχαμάντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ.
«Καμιά διαπραγμάτευση δεν έγινε με τις ΗΠΑ, χρησιμοποιούνται ψευδείς ειδήσεις για να χειραγωγηθούν οι χρηματαγορές και οι αγορές πετρελαίου και να υπάρξει διαφυγή από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν παγιδευτεί οι ΗΠΑ και το Ισραήλ», τόνισε ο Γαλιμπάφ μέσω X.
Σύμφωνα με τον Axios και το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, οι Γουίτκοφ και Κούσνερ και πιθανόν ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς μπορεί να συναντηθούν με ιρανική αντιπροσωπεία εντός της εβδομάδας στο Πακιστάν.
Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ δεν διέψευσε την πληροφορία αυτή, ωστόσο τόνισε πως τέτοια «σενάρια» δεν μπορούν να θεωρούνται τετελεσμένα γεγονότα παρά μόνο αν ανακοινωθούν επίσημα από την αμερικανική προεδρία.




























