ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Τζέι Ντι, χαμπίμπι»: Η απάντηση του Ελ Σαγιέντ στον Βανς

Ο εκλεγμένος γερουσιαστής του Μίσιγκαν Αμπντούλ Ελ Σαγιέντ απάντησε στις επιθέσεις που δέχθηκε για τη μουσουλμανική ταυτότητά του, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στον Τζέι Ντι Βανς

Επειτα από μήνες ανταλλαγής αιχμηρών σχολίων κατά την προεκλογική εκστρατεία, ο εκλεγμένος γερουσιαστής του Μίσιγκαν Αμπντούλ Ελ Σαγιέντ έστειλε μήνυμα στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς ξεκαθαρίζοντας ότι η μεταξύ τους αντιπαράθεση δεν έχει τελειώσει.

Στην επινίκια ομιλία του, κατά την οποία απάντησε στις επιθέσεις των Ρεπουμπλικανών για τη μουσουλμανική του ταυτότητα, μεταξύ άλλων, ο Δημοκρατικός Ελ Σαγιέντ βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί ονομαστικά στον αντιπρόεδρο.

«Τζέι Ντι, χαμπίμπι», είπε, χρησιμοποιώντας μια αραβική λέξη «τρυφερότητας». «Υπάρχει μια απολαυστική ειρωνεία στο γεγονός ότι το Σύνταγμα σε υποχρεώνει να ορκίσεις εμένα τον Ιανουάριο», σημείωσε. Στη συνέχεια, επικαλέστηκε την αντιπαλότητα στο κολεγιακό αμερικανικό ποδόσφαιρο ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, από όπου αποφοίτησε ο ίδιος, και στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο, από όπου αποφοίτησε ο Βανς, προσθέτοντας: «Γούλβερινς 1, Μπάκις 0».

Οι δύο πολιτικοί είχαν εμπλακεί σε μια σειρά αντιπαραθέσεων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, πολλές από τις οποίες είχαν προσωπικό χαρακτήρα.

Χαρακτηριστικά, ο Βανς είχε κατηγορήσει τον Ελ Σαγιέντ ότι επιθυμεί να επιβάλει τον νόμο της Σαρία, ενώ πρόσθεσε ότι αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω θα δυσκολευόταν να εξηγήσει στον εκλιπόντα παππού του τη σημερινή μορφή του Δημοκρατικού Κόμματος.

Η αιχμή αυτή ώθησε τον Ελ Σαγιέντ να αναρωτηθεί αν ο Βανς θα παρουσίαζε «πίσω στον χρόνο» στον παππού του και στη σύζυγό του τη δεύτερη κυρία των ΗΠΑ Ούσα Βανς, η οποία είναι ινδουίστρια και γεννήθηκε από γονείς μετανάστες από την Ινδία.

«Ο,τι κι αν θέλεις να συζητήσεις, Αμπντούλ, κράτα το όνομα της γυναίκας μου έξω από το στόμα σου», απάντησε ο Βανς.

Ο αντιπρόεδρος, ο οποίος επισκέφθηκε αρκετές φορές το Μίσιγκαν για να στηρίξει τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Μάικ Ρότζερς, κατηγόρησε επίσης τον Ελ Σαγιέντ ότι ενσαρκώνει «το μίσος και την αχαριστία», κάνοντας μάλιστα παραλληλισμό με τις φοιτητικές κινητοποιήσεις στη Γαλλία.

Πηγή: WSJ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWSROOM

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X

Μπες στο μυαλό των
αγαπημένων σου αρθρογράφων

Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο τη στιγμή που δημοσιεύεται.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Απόκτησε συνδρομή με €50 τον χρόνο για πρόσβαση στην έντυπη έκδοση.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ