ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο κορωνοϊός στις πύλες της Τουρκίας

Σε καραντίνα δυο τουρκικά αεροσκάφη

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Μπορεί μέχρι στιγμής ο νέος ιός να μην έχει εκδηλωθεί επισήμως στην Τουρκία, ωστόσο οι τελευταίες εξελίξεις από πολλά μέτωπα δείχνουν ότι ο κορωνοϊός έχει πλέον φτάσει στις πύλες της γειτονικής χώρας. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τουλάχιστον δύο αεροσκάφη των Τουρκικών Αερογραμμών έχουν τεθεί σε καθεστώς απομόνωσης (καραντίνα). Η πρώτη περίπτωση αφορά μια πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών από την Τεχεράνη στην Κωνσταντινούπολη, με 132 επιβάτες.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, 12 επιβάτες της προαναφερόμενης πτήσης φέρουν συμπτώματα του κορωνοϊού. Για αυτόν τον λόγο, το αεροσκάφος οδηγήθηκε σε υποχρεωτική προσγείωση στο Αεροδρόμιο Εσένμπογα της Άγκυρας και στην συνέχεια το πλήρωμα και οι επιβάτες τέθηκαν σε καθεστώς απομόνωσης.

Το συμβάν έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες, και το καθεστώς απομόνωσης των επιβατών και του πληρώματος συνεχίζεται.

Και δεύτερο αεροσκάφος σε απομόνωση

Προηγουμένως η Τουρκία είχε διακόψει τις πτήσεις προς και από το Ιράν, το οποίο πλήττει ο νέος ιός. Ωστόσο, επιτρέπεται η μεταφορά Τούρκων πολιτών από την γειτονική χώρα.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά το ύποπτο κρούσμα στην πτήση Τεχεράνης-Κωνσταντινούπολης, στο τουρκικό προσκήνιο επικαιρότητας ήρθε άλλη μια εξέλιξη που αφορά τις Τουρκικές Αερογραμμές. Αεροσκάφος που εκτελούσε το δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη-Σιγκαπούρη τις τελευταίες ώρες απασχολεί την τουρκική επικαιρότητα εξαιτίας του εντοπισμού του νέου ιού σε έναν πολίτη της Γαλλίας.

Η διάγνωση του ασθενή έγινε στην Σιγκαπούρη και πρόκειται για ένα άτομο που μεταβιβάστηκε στην πτήση Κωνσταντινούπολης-Σιγκαπούρης, ενώ αρχικά είχε ξεκινήσει το ταξίδι του στο Λονδίνο.

Το τουρκικό αεροσκάφος επέστρεψε άδειο στην Τουρκία και το πλήρωμα της πτήσης έχει τεθεί σε καθεστώς απομόνωσης. Τις σχετικές πληροφορίες έδωσε στην δημοσιότητα ο Υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαχρεττίν Κοτζά.

Εγκλωβίστηκαν χιλιάδες Τούρκοι οδηγοί

Εν τω μεταξύ, εξαιτίας της επιδείνωσης της όλης κατάστασης στο Ιράν και το κλείσιμο των τουρκοϊρανικών συνόρων, στην συνοριακή πύλη Λουτφάμπαντ, έχουν εγκλωβιστεί περίπου 1200 Τούρκου οδηγοί νταλίκων. Μιλώντας στα τουρκικά μέσα, οι οδηγοί αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες και πλέον δεν έχουν πρόσβαση στα είδη πρώτης ανάγκης.

Οι Τούρκοι οδηγοί είχαν ως τελικό προορισμό το Τουρκμενιστάν, ωστόσο οι ιρανικές αρχές εμποδίζουν την συνέχιση του ταξιδιού τους. Επίσης, έχουν περιορίσει τις κινήσεις των Τούρκων οδηγών σε έναν ελεγχόμενο χώρο στάθμευσης, στην ιρανική πλευρά των συνόρων. Οι ιρανικές αρχές έχουν τοποθετήσει πινακίδες στα τουρκικά στον χώρο που έχουν εγκλωβιστεί οι Τούρκοι οδηγοί και διευκρινίζουν ότι απαγορεύεται η έξοδος από τον χώρο στάθμευσης.

Στα τουρκοϊρανικά σύνορα έχουν σπεύσει Τούρκοι αξιωματούχοι, οι οποίοι μελετούν την όλη εξέλιξη, ενώ η τουρκική αντιπολίτευση έφερε το όλο ζήτημα στο προσκήνιο της τουρκικής βουλής.

Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τα τουρκικά μέσα, πριν από λίγες ώρες, ένας Τούρκος πολίτης έχασε την ζωή του από τον νέο ιό στην Γαλλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση