Kathimerini.gr
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι στέλνει στη Μινεσότα τον «τσάρο των συνόρων» Τομ Χόμαν, μετά την κατακραυγή που προκάλεσε ο θανάσιμος πυροβολισμός Αμερικανού πολίτη από πράκτορες μετανάστευσης στη Μινεάπολη το Σαββατοκύριακο.
Οπως ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Χόμαν θα μεταβεί στην Πολιτεία απόψε και θα αναφέρεται απευθείας στον ίδιο.
Σε ανάρτησή του στο Truth Social, ο Τραμπ σημείωσε ότι ο Χόμαν «δεν έχει εμπλακεί μέχρι τώρα στην περιοχή», αλλά «γνωρίζει και εκτιμά πολλούς από τους ανθρώπους εκεί», προσθέτοντας ότι είναι «σκληρός αλλά δίκαιος».
Στην ίδια ανάρτηση, κάνει λόγο για «μεγάλη έρευνα» σε εξέλιξη σχετικά με υπόθεση κοινωνικής απάτης ύψους άνω των 20 δισ. δολαρίων στη Μινεσότα, την οποία συνέδεσε, εν μέρει, με τις «βίαιες οργανωμένες διαμαρτυρίες» που, όπως είπε, εξελίσσονται στους δρόμους.
Παράλληλα, ανέφερε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης και το Κογκρέσο εξετάζουν την υπόθεση της Δημοκρατικής βουλευτή Ιλχαν Ομαρ, υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται υπό έλεγχο για την οικονομική της κατάσταση.
«Ο χρόνος θα δείξει τα πάντα», κατέληξε στην ανάρτησή του.

Μετάφραση της ανάρτησης Τραμπ
«Στέλνω τον Τομ Χόμαν στη Μινεσότα απόψε. Δεν έχει εμπλακεί μέχρι τώρα σε αυτήν την περιοχή, αλλά γνωρίζει και εκτιμά πολλούς από τους ανθρώπους εκεί. Ο Τομ είναι σκληρός αλλά δίκαιος και θα αναφέρεται απευθείας σε μένα. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη έρευνα σχετικά με τη μαζική απάτη στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, ύψους άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που έχει λάβει χώρα στη Μινεσότα και είναι, τουλάχιστον εν μέρει, υπεύθυνη για τις βίαιες οργανωμένες διαμαρτυρίες που εξελίσσονται στους δρόμους. Επιπλέον, το υπουργείο Δικαιοσύνης και το Κογκρέσο εξετάζουν την υπόθεση της “βουλευτή” Ιλχαν Ομαρ, η οποία έφυγε από τη Σομαλία χωρίς ΤΙΠΟΤΑ και πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, η περιουσία της ξεπερνά τα 44 εκατομμύρια δολάρια. Ο χρόνος θα δείξει τα πάντα. Ευχαριστώ για την προσοχή σας στο ζήτημα αυτό.
Πρόεδρος DJT».




























