ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι ΗΠΑ δεν στηρίζουν άμεση εκεχειρία στη Γάζα

Μια τέτοια εξέλιξη «θα φυτέψει τους σπόρους για τον επόμενο πόλεμο», ισχυρίστηκε ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ

Kathimerini.gr

Ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ, Ρόμπερτ Γουντ, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον δεν υποστηρίζει την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα καθώς εκτιμά ότι μια τέτοια εξέλιξη «θα φυτέψει τους σπόρους για τον επόμενο πόλεμο».

Μιλώντας στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ο Αμερικανός πρέσβης έκανε λόγο για σοβαρή ηθική αποτυχία του Συμβουλίου Ασφαλείας το οποίο απέτυχε να καταδικάσει τις επιθέσεις της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

«Η Χαμάς εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για το Ισραήλ», είπε ο Γουντ ισχυριζόμενος ότι ακόμα κι αν το Ισραήλ κατέθετε μονομερώς τα όπλα του σήμερα, η εξτρεμιστική οργάνωση θα συνέχιζε να κρατά ομήρους.

«Για τον λόγο αυτό, ενώ οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά μια διαρκή ειρήνη στην οποία τόσο το Ισραήλ όσο και η Παλαιστίνη μπορούν να ζήσουν ειρηνικά και με ασφάλεια, δεν υποστηρίζουμε τις εκκλήσεις για άμεση κατάπαυση του πυρός. Μια τέτοια εξέλιξη θα φύτευε τους σπόρους για τον επόμενο πόλεμο, επειδή η Χαμάς δεν επιθυμεί μια διαρκή ειρήνη, να δει μια λύση δύο κρατών», είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Με πληροφορίες από Guardian

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση