ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πάπας Φραγκίσκος: Η AI πρέπει να συνδυάζεται πάντα με την ηθική

Τόνισε ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να είναι ένα τρομακτικό αλλά και ταυτόχρονα συναρπαστικό εργαλείο

«Η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) πρέπει να συνδυάζεται πάντα με την ηθική» διότι «αυτός που πρέπει να αποφασίζει είναι ο άνθρωπος, και όχι οι μηχανές», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την παρέμβασή του στη σύνοδο της ομάδας χωρών της G7 που διεξάγεται στη νότια Ιταλία.

Αναφερόμενος στις εν εξελίξει συρράξεις σε διάφορες περιοχές του κόσμου, ζήτησε να απαγορευθεί η χρήση των λεγόμενων «αυτόνομων, θανατηφόρων όπλων». «Κανένα μηχάνημα δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει τη δυνατότητα να επιλέγει να αφαιρεί τη ζωή ενός ανθρώπου», σημείωσε.

Τόνισε σε κάθε περίπτωση ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να είναι ένα τρομακτικό αλλά και ταυτόχρονα συναρπαστικό εργαλείο.

Ο Φραγκίσκος μίλησε επίσης για την ανάγκη μιας «υγιούς πολιτικής» ώστε να μπορεί κανείς «να ατενίζει με ελπίδα και εμπιστοσύνη το μέλλον μας».

«Μπορεί να λειτουργήσει ο κόσμος αυτός χωρίς πολιτική; Μπορεί να βρει μια αποτελεσματική οδό προς την παγκόσμια αδελφοσύνη και την κοινωνική δικαιοσύνη χωρίς μια θετική άσκηση πολιτικής; Η απάντησή μας στις τελευταίες αυτές ερωτήσεις είναι “όχι”! Η πολιτική είναι χρήσιμη», πρόσθεσε ο Πάπας.

Με πληροφορίες από Guardian, ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση